Höllviken 2019

Höllviken dag 11

25 juli 2019

Vaknade med migrän vid 0300 och tar tabletter och somnar om men migränen sitter kvar när klockan ringer vid 0600. Jag tar nya tabletter och försöker sova men kan inte som a om riktigt och startar datorn och gör Uppföljningen och mejlar chefen och säger att jag kommer in när jag mår bättre. Sen går jag och lägger mig igen. Somnar om och vaknar igen vid 10.

Adde är ju iväg och jag mår lite bättre men migränen är kvar. Jag tar nya tabletter och efter nån halvtimma indikerar Max att han behöver ut så jag drar mig ur sängen och tar en tur. Det blir inte så långt men skönt med frisk luft men ljuset är väldigt jobbigt.

Lummigt och härligt, hade jag haft en så där 15 miljoner extra kanske jag hade slagit till… =)

Efter prommisen jobbade jag en stund och sen blev det lunch med Adde. Idag var det pannbiff med lök och potatis men även moussaka, som jag trodde var ugnsstekt potatis. Men det blev en god kombo iaf. Skönt med lite mat efter morgonen och förmiddagens migrän och illamående.

Efter lunch blir det mer jobb, och jag hade en ständig följeslagare… Han är så gosig, vill bara vara nära.

Vid 16 tar jag ytterligare tur med Max, mår lite bättre, synrubbningarna är borta men huvudvärken ligger i bakhuvudet. Jag gick längst vattnet och bort till Fiskebodarna vid början av viken. Och Öresundsbron syntes bra idag!

Så galet vackert!

Vattnet alltså bara titta på det… LOVE!

Längst promenadstråket finns 5 skulpturer av Gudmar Olovson. Denna heter Systrarna…

Höllvikens hamn med fiskebodar.

Fiskebodarna…

Strandpromenaden set från Fiskebodarna.

Älskar havet! När jag blir stor ska jag bo nära havet! Där borta ser man Skanör.

Liten närbild på bron…Öresundsbron alltså!

Concorde eller Flykt

Femme-oiseau blessée eller Kvinna likt en skadad fågel

Les deux soeurs eller Systrarna

Prélude eller Inledning till liv

Sen blev det middag utomhus, Pulled pork med torillabröd och potatis.

Nomnomnom!

Sen tog vi en tur ut mot Falsterbo och Skanör. Och på vägen ut mötte vi alla tusen människor som spenderat denna underbara soliga dagen på Falsterbo och Skanörs stränder…. helt galen kö för att komma över kanalen!

Vi passade på att åka ut till Falsterbo Fyr igen och ta oss ut till havet. Vackert här ute på udden… Och bron från lite annan närmare vinkel.

Falsterbo Fyr, inte speciellt vacker i sig men det är en väldigt gammal fyr från 1796 som ersatte Vipfyrarna på Kolabacken. En gammal klenod helt enkelt som har hjälpt tusentals sjömän att ta sig i land eller förhindra att de gått på grund.

Efter några timmar ute på udden tog vi kväll och rullade hemåt i kvällssolen.

One thought on “Höllviken dag 11

Comments are closed.