Höllviken 2019

Höllviken dag 13

27 juli 2019

Lördag och sista riktiga “kursdagen” och Adde har Slutövning idag, så dagen börjat lite tidigare och Max och jag passar på att ta lite sovmorgon. Men som vanligt är sov morgon för oss typ-ish 0700 ? Max sov iaf ljudligt, snarkar som en stor Björn…

Går till frukost men stannar till då de “gröna”-kursarna har flagghisning och uppställning!

Frukost! Nomnomnom!

Gick förbi Kurland, kursgårdens spa. Här inne var det nog 100 grader, helt galet!

Vi gör inte så mycket idag, jag jobbar med lite sånt jag inte hann klart igår och M vilar. Det blir snabbt riktigt varmt och vi har AC på högsta och försöker undvika att smälta bort. Jag har fått ”blicken” från Max så det börjar bli dags.

Så vi tar en tur istället… Ljunghusen denna gången och nya gator för att få se så många hus som möjligt. Det är så tomt på Falsterbo Kursgård när alla är iväg på övning. Hoppas det går bra för dem!

Galet stora träd mitt i bostadsområdet.

Och så supermoderna villor mitt i idyllen.

Ute skiner solen, som tur är finns det även lite moln på himlen som ger liiite av en respit mot värmen, men vi försöker hålla oss till skuggan.

Grusvägar är bättre än asfalt!

Variationen på hus är kul! Inget är det andra likt!

Pampiga villor med ordnade trädgårdar.

Galet sån otroligt blandning av hus, många fina hus, några vräkiga hus, några man inte ens ser från vägen pga alla träd, lummiga trädgårdar… en enorm variantion!

Där borta skymtas havet.

Det finns ett hus där inne…

Max är trött efter prommisen! Hittar en sval plats och sover som en stock!

Lunch intogs i sällskap av två av Addes kursare som hade “hemmabasen” på plats på Kursgården. Killarna är iväg och äter lunch ute på fältet och vi får roa oss själva. Idag blev det Kycklingklubbor, rostbiff och potatisgratäng. Och så testade jag en morots- och rödbetsbiff. Verkligen inte min grej!

Max vilar som den lila sötbusen han alltid är.

Vi tar och vilar lite i värmen och Maxen passar på att sova massor!

Sen tar vi ytterligare en tur i område, vi luktade på alla fina blommorna.

Killarna kom hem från sin slutövning precis när vi kom tillbaka från promenaden. Men det tog ett tag innan Adde var “hemma igen” men vi passade på att packa lite inför morgondagens hemfärd.

Ikväll är det dags för “Utryckare” dvs sista middagen innan utryck, så vi gjorde oss i ordning och i matsalen var det uppdukat för fest. Vi tog en fördrink i baren innan maten och sen var det dags att inta sina platser. Tyvärr tror jag att de räknat fel på antal platser för vi fick tyvärr inte sitta med Addes kursare men det gick bra det med =)

Förrätt: Plocktallrik

Långbord

Falsterbo Kursgård har en egen öl! En tjeckisk lager.

Huvudrätten bestod av varmrökt lax, med dillkryddad färskpotatis, sparris, picklad rödlök och romsås. Mycket smaskigt!

Mellan middagen och efterrätten var det lite tid för att gå ut och ta lite luft. Det var väldigt varmt inne i matsalen och trevligt att få röra på sig lite mellan talen och maten. Ute höll solen på att gå ner och efter en ganska omväxlande mulen dag blev det trots allt ganska fin kväll.

Efterrätt: Hallonmousse med färska hallon.

En trevlig middag med god mat och trevligt sällskap. Ett bra avslut till en lång kurs! Och Adde och hans kursarkollega kom 3 på Tipspromenaden, yay!

Festligheterna fortsatte ute på matsalens altan och när vi kände oss klara för kvällen så gick vi tillbaka till lillbus och till rummet för att packa. Imorgon är det utcheckning redan kl 10 och vi behöver ju lite extra tid när det är så mycket grejer att ta med sig, så vi tog och packade ihop så mycket vi kunde på kvällen och ut till bilen så att jag skulle slippa göra allt själv medan Adde gjorde det sista i kursen som slutade senast kl 12. Lite dålig planering då kursgården har utcheckning redan kl 10, men kursen i sig är inte klar fören 12 samt lunch efter det. Blir lite bökigt om som vi har hunden som inte riktigt vi vill ha i bilen en varm sommardag… Men planering har inte riktigt varit kursen absolut bästa egenskap, om man får vara liiite kritisk.

Sista riktiga dagen och som jag förstår verkar slutövningen gått jättebra och varit en bra “if shit hits the fan”-test för sånt som komma skall och vad som väntar Sambandsoperatörerna.

Du kanske också gillar…