Höllviken 2019

Höllviken dag 14

28 juli 2019

När vi vaknade idag stod regnet som spön i backen. Helt galet mycket regn och radarbilden såg verkligen inte lovande ut för dagens utcheckning. Iofs har vi plockat ut det mesta av packningen men sen efter utcheck ska jag och M roa oss själva i ett par timmar och då är inte så kul att det spöregnar… Men vi får lösa det!

Adde stack iväg på frukost och uppställning och sen iväg på Utvärdering medan jag fortsatte md att ta bort sängkläderna från sängarna och annat sånt. Sen frukost till Max och nu är Max är redo för hemfärd =)

En blöt tur till matsalen och till frukosten.

Frukost med Anna, flickvän till en av Addes kompisar. Trevligt med lite sällskap. Medan regnet smattrade på rutorna pratade vi om allt möjligt men framförallt hur snabbt tiden gått.

Adde kom tillbaka vid halv 10, och hjälpte till med det sista av utcheckningen, bar ut allt till bilen och sen gick han tillbaka till gruppen. När M och jag var inpackade i bilen så tog jag en tur till Höllvikens finaste strand i regnet. Kämpingestranden som ligger på södra udden.

Kämpingestranden har vit vacker sand och är väldigt lång och fin. Tyvärr var det inte speciellt badvänligt väder…

Piren är också väldigt fin!

Eftersom det regnade så tittade jag tyvärr inte så länge, och gick inte så långt in på stranden heller… det kändes bara inte riktigt som att det var tillfälle att gå omkring på stranden.

När regnet lättade passade jag på att ta en promenad med Max. Jag körde ner till sydvästligaste kanalkanten och ställde bilen, sen gick jag fram och tillbaka därifrån till kanalbron och tillbaka så att Max skulle få gå en liten bit innan vår långa resa hem.

Söder ut!

När vi var klara så hade solen kommit fram och det började bli riktigt varmt, och klockan var strax innan lunch. Så jag rullade tillbaka mot kursgården för att äta lite lunch med Adde när han är klar med utvärderingen. Kolla bara så fint det är!

Varmt! Då gäller det att öppna alla fönster och dörrar för Maxens skulle. Men som tur fläktade det en hel del så det var ganska trevligt ute.

Mötte upp Adde och ställde oss i kön för maten men kom fram till ganska direkt att vi var vare sig hungriga och det kändes inte rätt att låta M sitta i bilen när det var så varmt. Så vi hoppa ur kön och sa hejdå till kursarna och påbörjade resan hemåt istället. Det var fler på vägen som skulle norrut från Malmö….

Hej då vackra Skåne för denna gången! Vi syns snart igen!

Temperature ökade och snart var det 30 grader i ute. Tur att vi har AC!

Blå himmel följde oss hela vägen hem…

Vi stannade till och köpte lunch i Värnamo, en rastplats nån stans på vägen för en prommis med Max och nästa stop blev i Jönköping. Adde skulle fixade ett ärende och Max och jag försökte hälla oss svala i vinddraget.

Efter stoppet svängde vi av i Huskvarna och tog gamla riksvägen förbi Gränna eftersom det är vägarbeten, så vi skulle slippa köerna. Och det är skönt att se något annat än E4 ibland.

Och efter Gränna är det ju inte så långt hem så efter ganska många timmar i bilen så rullade vi in på uppfarten till vårt “hemma”… Borta i nästan två veckor, men hemma är ju alltid bäst <3

Du kanske också gillar…