Food

Vildsvinsstek och Jeopardy

Lördagen fortsatte med mer skoj. Men först blev jag utstuderad på toaletten. Här får man inte gå på toa med stängd dörr, helst vill M ligga vid fötterna och bara vara. Men idag var han lite bångstyrig…

Hansson tittade förbi när det hade börjat blivit kväll och vi korkade upp några öl (en Breezer till mig) och lite snacks, Rotterdamost och Fänkålssalami var inte fy skam.

Vinet korkades upp och ställdes ut på bron för kylning. Ny Amarone vi inte testat tidigare, inte den bästa vi har drukigt, inte alls lika men som Amarone bör vara. Så nja, blir betyget på denna.

Sen tidigt på morgonenhade en Vildsvinsstek fått gå i Sous Vide, och tillagas till 55 C. Och den serverades tillsammans med potatisgratäng, stekta champinjoner och så en grönsallad.

Vildsvinet var mört och fint, perfekt tillagat och smakrikt. Endast salt och peppar har jag kryddat med och se lååååångsam tillagning. Mums! Den ser väldigt rosa ut på bilden men den var inte rosa och köttsaften var heller inte röd som på bilden. Dålig färgåtergivning på bilden helt enkelt.

Vi satte oss till bords och åt och drack gott medan ljusen skimrade och musiken spelade i bakgrunden.

Liljorna jag fick i födelsedagspresent står än…

Ja, ljusen hade jag tänt överallt. Äntligen är det den årstiden då man kan ha ljus jämt!

Nomnomnom!

Vi dukade undan och ställde in i maskinen. Och tog fram efterrätten, Espresso och glass! Jag fick springa ner i matkällaren för att hitta glasstillbehören, strössel galore! Och så spelade vi första omgången av Jeopardy!

Vi tog en paus och fixade drinkar/Whisky. Jag tog mig en Gimlet, ni ska få recept, superenkelt!

Vi satt uppe sent och strax innan ett kom vi i säng. En mysig kväll helt enkelt!