Food

Chili Cheese-korv

Ikväll blev det en variant av en klassiker, Gratinerad falukorv med “Bamsekorv” som gratinerats i ugn i en sås som smakar lite som Chili Cheese. Nomnomnom!

Enkelt att göra var det också och går att variera i all oändlighet och jag som inte är överförtjust i potatismos tyckte faktiskt att den blev helt överflödig, jag ville bara ha korv och sås. Sås är ju livet ?

  • Valfri korv, falukorv, bamsekorv, tjockare korv osv
  • Matlagningsgrädde
  • Lök
  • Ostslattar/riven ost
  • Buljongtärning
  • Chilikrydda, gärna olika sorter med olika karaktär, t.ex. cayennepeppar, Habanero, Piri Piri (valfri mängd, smaka av så att det blir starkt till din önskan, vilja och det du klarar av)
  • Salt och peppar

1. Koka upp matlagningsgrädden i en kastrull tillsammans med buljong, chili, salt och peppar. Låt sjuda medan du strimlar lök och lägger den och korven i en form.

Jag använder alltid rödlök pga min mage men jag tycker också den är godare. Korven mår bra av at snittas så att såsen tränger sig in i korven. Har du falukorv så behöver den skivas, alternativt stubbas men annars kan man använda hel smittad korv.

2. Hacka eller riv osten över löken och korven.

Jag lägger alltid “ostslattarna” i frysen istället för att svära över att den är svårhyvlad. Det är superbra i gratänger och liknande. Så jag tog mina slattar och hacka ner dem i 1 cm kuber och mindre. Gott om det är smakrik och olika ostar. Jag hade Wennerssons Dancia Slanke och Boxholms Chiliost samt en Prästost.

3. Häll såsen över formen och ställ formen i ugnen. Gratinera i 200 grader i 15 minuter mitt i ugnen.

4. Kolla korven så att allt ser bra ut. Höj temperaturen och sätt på grillfunktionwn och låt korven gratinera i några minuter för att få lite färg på såsen.

5. Servera med potatismos och lite grönsaker om så vills. Skulle passa bra med lite broccoli eller en sallad.

Och ett sista tips är, även familjens motto

When in doubt, More Cheese! ?

Du kanske också gillar…