Blog

Fem en fredag v18: Utrymme

Ett orenoverat vardagsrum med ”Hanssons hål” i taket och elledningarna som sticker fram i väggen. Ett parkettgolv som behöver slipas och oljas.

Första maj, ledig fredag utan demonstrationer eller cortege av gamla bilar. En annorlunda första maj helt enkelt. Men fredag betyder också Fem en Fredag hos ElisaMatilda och idag är temat Utrymme!

1. Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme? Jag älskar att organisera och ha allt undanstoppat, men känner att jag tyvärr har lite för mycket saker för mina förvaringsutrymmen i dagsläget. Jag har ett rum i källaren som är enbart förråd, ett stort rum, men tyvärr får allt inte plats. Och frågan är då om det är jag som har för mycket saker eller om en större förvaring hade varit bättre ?

Men om jag hade mer förvaring i alla rummen tror jag att jag skulle organisera bättre och ha bättre koll på mina saker och därmed inte behöva köpa nytt för att jag inte hittar sakerna. Sen hade det varit skönt att ha bättre förvaring för Addes hobbys, jakten, motorsågandet, skyttet, trädklättringen, golfen – det är hobbys med extremt mycket prylar så ett eget hobbyförvaringsrum för Adde hade varit perfa?

2. Vad skulle du göra med en större bostad? Vi bor ju inte litet, har ett hus på 120 kvm och en källare på detsamma, så för två och en hund borde det räcka gott och väl. Men jag längtar efter ett ordentligt vinterbonat uterum som jag kan sitta i när det inte är uteväder.

Och en större hall på både entrén och sidodörren skulle vara bra, speciellt pga Max. Med hund så behöver man torka dem efter en regnig promenad eller om de lekt i leran hade ett ordentligt mudroom eller en köksingång varit bra med vatten och utrymme att tvätta av vilddjuret.

Sen om jag får drömma de stora drömmarna, The Dreams of Dreams, skulle jag älska att ha en inomhus pool så att jag kan simma längder varje dag om året, det skulle göra mig lycklig och lugn.

3. Skulle du hellre ha större kök eller badrum? Kök, garanterat. Ett kök där man skulle kunna ha en stor köksö där spisen och ett handfat skulle få plats. En plats att laga mat men också en plats att umgås kring. Jag älskar ju att laga mat och bjuda hem familj och vänner, och att laga mat och umgås är underbart medan gästerna tar sig ett glas i köket är mysigt.

Men just nu har vi inte den möjligheten, men efter en köksrenovering kommer det bli så, men det är inte lika stort som jag hade velat. Men det kommer bli bra ändå ? Ett större kök med superfövaring är en dröm!

4. Vad skulle du göra med ett större sovrum? Jag skulle sätta in en kamin och en WIC. Vi har ett relativt stort sovrum med utrymme för 180 säng, bra förvaring och härlig utsikt. Men ett extra utrymme för att få till en WIC hade varit suveränt för alla våra kläder som inte riktigt får plats nu. Vi har funderat på att ta sovrummet vägg i vägg för att göra en WIC men att skapa en ny dörr in till det andra sovrummet blir inte bra, och jag tycker att en WIC ska vara i direktanslutning till sovrummet.

Och en kamin, finns det något mysigare än det? Nej, faktiskt inte! Vakna upp i ett svalt rum, smyga upp och tända en brasa och krypa ner i sängen igen och ta sovmorgon, med eller utan sömn, bara mys!

5. I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma? Den här frågan är svår för mig att besvara då vi är mitt i en husrenovering, allt är antigen mitt i en renovering eller i ytskikts-läget. När vi köpte huset var det intäkt och luktade inte så fräscht, vi fick bort doften snabbt med hjälp av att ta bort allt ytskikt, tapeter, linoleumgolv, heltäckningsmattor osv. Och sen ställde vi ut ättika ÖVERALLT och lukten försvann. Så skönt!

Men det betyder ju också att vårt hus är lite av ett kaos, en jag älskar det!

Jag ser potentialen i alla rum och hur det kommer att se ut, hur vackert det kommer bli när det är klart. Älskar ljuset i vardagsrummet, med stora fönster, att köket känns som husets hjärta, det stora sovrummet och att huset har karaktär. Så svaret på frågan är svår för att jag inte känner att något rum är mysigt eller jag helst tillbringar min tid i, för det är bara vårt sovrum som är klart.

Och där älskar jag det, men rummet jag VILL tillbringa min tid är köket. Det är där min kreativitet flödar, det är för jag kan skapa och utföra ”stordåd”. Trots att det inte ser ut som ett fint kök, tapeterna är olika, skåpen är bortslitna och rummet är omysigt så är det min ”ateljé”.

Du kanske också gillar…

12 kommentarer

 1. säger:

  Stora planer och önskningar. Härligt!
  Jag har varit där också men nu dragit mig tillbaka till mindre ytor
  Ni har ju ett fint hus som verkar kunna svälja mycket.
  Trevlig 1 maj!

  1. Karoleen säger:

   Ja, drömmarna och planerna är många ?? Tack tack!

 2. köpa nytt för att man inte hittar sina saker… inte bra 🙂
  Renovering är inget för mig, men har man kunskap och intresse så är det spännande, ha en fin dag.

  1. Karoleen säger:

   Nej verkligen inte, därför är det bra att organisera! Ja absolut, vi gör det mesta själva, maken är duktig och jag hänger på. Trevlig första maj!

 3. säger:

  Ser ut som ett stort hus, finns ju alltid att göra då och planer är ju bra att ha. Jag är inte så mycket för renovering men ganska nöjd med min lgh som är väldigt stor.

  1. Karoleen säger:

   Jo då, det är bra storlek på huset, och planerna är många och i hus finns det alltid att göra. Renoveringen gör vi själva efter som vi har just så långa planernoch drömmar. Men det tar ju tid!

 4. klart att du skulle ha ett stort kök som älskar att laga mat och bjuda gäster. du har så många bra planer. vem skulle inte vilja ha en WIC? men det går nog inte i vårt gamla hus.

  1. Karoleen säger:

   Snäll du är! Tack snälla! ❤️

 5. säger:

  Ditt hus har verkligen karaktär, det gillar jag. Å du kan låna några WIC från oss. Vi har tre stora separata WIC, typ två för mycket;-)

  1. Karoleen säger:

   Oj, jag skulle tacka ja direkt! Hahaha ?

 6. paulamerio säger:

  Det låter som att ni har att göra några år! Jag har aldrig genomfört en helrenovering (inte mindre heller av ett hus, det enda hus jag ägt var en fastighet som samtidigt var ett värdshus med övervåning som bostad. Men dina planer verkar realistiska, och det är kul att ha mycket att se fram emot!

  1. Karoleen säger:

   Jo men visst, många år 😉 Men förhoppningsvis blir det klart nån gång =) Adde är duktigt och vet vad man gör, jag kommer med idéerna, inte alltid genomförbara men för det mesta är de inte helt tokiga =) Verkar spännande med ett Värdshus, drev du det själv?

Kommentarer är stängda.