Food

En måndag som känns som en vecka…

En riktigt lång dag helt enkelt, trots att den inte innehöll fler timmar än andra dagar… men ibland är det ju helt enkelt så att vissa dagar känns extra långa.

Efter en heldag åkte vi in till stan för att hämta ett paket med medicin som skulle kommit hem i brevlådan, suck! Och sen passade vi på att köpa kedjor på Bauhaus men tyvärr inte rabattkanter, flaskor på Ikea, tömma återvinning, handla i Ryd och hämta sushi.

Vi har helt enkel bestämt att vi unnar oss sushi istället för att äta en hamburgare på någon kedja, det är nyttigare och godare med sushi, helt klart!

När jag öppnade paketet från Apoteket insåg jag också varför det inte ko i brevlådan, jag tror nån läste receptet fel… istället för ett paket med tre doser, fick jag tre paket á tre dose, så 9 istället för 3! Grattis! ?

Kina Thai sushi ?
Älskade slitna Chop Sticks som vi fick för många många år sedan av svärmor. Mina rosa med en bild av en Geisha (så klart) och Adde ett par i trä med pärlemo inlägg. Vi äter med dem jämt och mina har blivit riktigt slitna, och Geishan är borta.
Jo men visst, traditionell Japansk musik var kanske inte det bästa jag hört men det hör till.
Älskar sushi

Älskar hela ritualen med sushi…Så många delar som tillsammans blir en fantastisk helhet. Bara att blanda wasabin i sojan är ju en ritual indigo, mängden wasabi mot soja, hur länge man ska vispa med ätpinnarna tills allt är upplöst. Att plocka fisken i ”rätt” ordning från lättast till tyngst eller minst fet till fetast. Att doppa fisken inte riset i sojan och att alltid lägga in fisken på sidan på tungan så att man känner smaken av både fisk och ris samtidigt. Och när man tuggar klart så en bit gari (ingefära) som palette cleanser, eller smakborttagare. Och sen repeat… älskar det! ?

Visste ni förresten att Maki sushi (sjögräsrullarna) ska avsluta måltiden och är egentligen en indikation till sushikocken att du håller på avsluta din beställning. Det är egentligen ”bukföda”. ?

Sushi! ”Sursmakande” och Livets liv!

Du kanske också gillar…