Design

Cold Brew och nya glas

Har sett dessa “nya” glas överallt på nätet sen senaste tiden och jag älskar dem. De har formen som en “gammal” aluminiumburk och jag vet inte vad det är men jag fick dille på dem. Svåra att hitta i Sverige dock, men till slut så hittade jag dem på Barkonsulten. Beställde direkt och fick hem dem igår… Jag hade en tanke med dem och det var att jag skulle ha dem som Cold Brew-glas men också till annat, men jag hade en bild i huvudet på en kylig kaffedryck med massor av is, mjölkskum och sugrör….

Blev nästan perfekt, förutom att jag inte hade mer än 2 ½ isbitar, visserligen runda men ändå, lite för lite is och eftersom det ska vara kyligt, så fick jag ju inte använda min mjölkskummare på Delonghi för den värmer ju upp mjölken lite när den skummar och jag hittar inte min mjölkskummare, så det blev inget skum och sen hittade jag bara plastsugrör… så jag är också en miljöhatare…. 😉 Men förutom det så blev det perfekt och precis som jag tänkt mig =)

Cold Brew’n var briljant, jag körde på mitt vanliga recept MEN utan socker, bara för att testa, samt att jag inte heller kryddade den med Kardemumma för att Adde skulle testa den. Sockret behövdes inte, det blir ju inte sött så klart, kryddan saknade jag men jag körde i några pumpar sockerfri Monin-sirap (har både smaken Vanilj och Caramel, mycket goda!) vid servering och det bliv minst lika bra. Så från och med nu kör jag alltid utan socker, onödigt mycket socker i en Cold Brew egentligen.

Perfekt islatte inför sommaren! Dessa glas och denna Cold Brew kommer gå varm (excuse the pun) här hemma, gäller att ladda ismaskinen och hitta mjölkskummaren samt mina metallsugrör så är sommaren räddad!

Du kanske också gillar…