Blog

Fem en fredag v23: Bäst

God morgon! Eller förresten, god morgon var att ta i, ordentligt! Jag har haft riktigt hemska mardrömmar inatt och vaknat gråtande för att mitt öra gör så ont, jag är så trött så att jag inte vet hur jag ska överleva dagen, jag försov mig, jag glömde ta på mig min vigselring, hade satt på mig tröjan bakochfram såg när jag kom till jobbet, jag glömde min blåbärsyoghurt samt lunch, de testar brandlarmet på jobbet idag i ca 2 timmar och jag har sjukt ont i handleden, samt en HEL förmiddag med möten. Annars så…

Men det är fredag, jag är på jobbet och det bjuds strax på fredagsfrukost, min barndomskompis K2 har 40-års fest imorgon i Uppsala och sen ska vi stanna till hos mamma och pappa på vägen hem. Så det är en fullspäckad helg och jag hoppas på en god middag ikväll med Adde, det har varit extremt mycket annat denna veckan, med jobbet och privat och vi har knappt hunnit träffas. Kanske köra sushi-middag ikväll?! Det vore ju gott!

Men först kör vi en Fem en fredag hos ElisaMatilda, och veckans tema är Bäst!

1. Vilken har varit din bästa semester? Oj svårt, Adde och jag reste extremt mycket när vi träffades och vi har haft många roliga och härliga semestrar. Vår Smekmånadsresa till Egypten april 2009, Indien 2010 med barndomskompisarna, 2 veckors husbilssemester på Gotland 2010, Kanada 2011 inklusive småresor till USA och Niagara Fallen.

2. Vilken tycker du är den bästa månaden? Oj, svårt, det finns liksom bäst på olika sätt. Maj är fantastiskt eftersom det går ifrån en ganska karg och tråkig månad till en grön och skön månad. Vädret är nästan alltid trevligt i maj och det är alltid mycket vackert. September är skön eftersom det är oftast varmt och skönt. December är ju alltid trevligt pga julen. Så det finns många för olika anledningar.

3. Vad är nummer 1 i ditt liv? Vilken väldigt bred fråga, förutom Adde och Max så är nummer 1 i mitt liv, ugnsfärska mjuka kanelbullar. Om det är något som får mig att dregla är det kanelbullar, det är livet!

4. När tävlade du senast, och i vad? Tror inte jag tävlar speciellt mycket egentligen, men Adde och jag har en tävling varje gång vi åker bil tillsammans. Vi leker “djurleken” och det är helt enkelt att se flest vilda djur som man får jaga… Så vi letar helt enkelt efter rådjur, hjortar och älgar som finns längst vägarna. Och så får man poäng för dessa, 1 poäng per rådjur och hjort och 10 poäng per älg, om man ser en klunga med över 10 djur, så får man max 10 poäng. Det är ju väldigt olika hur mycket djur vi ser beroende på tid när vi åker och vart vi åker. Bästa omgången hade vi båda strax över 60 poäng, och då var det mestadels enstaka djur och inte klungor. Senast vi var ute och åkte så vann jag.

5. Vad är det bästa med livet just nu? Att sommarn är stundande, vädret och värmen…. Grönskan och värmen ger mig energi. Älskar’t!

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. Visst är det härligt med långa ljusa varma dagar!

  1. Karoleen säger:

   Väldigt! Älskar det!

 2. oj, sicken morgon! hoppas att resten av dagen blev bättre. aå fina bilder. kardemummabullar gillar jag bättre än kanelbullar. klart att Adde och Max går före! maj/juni, september och december är bra månader

  1. Karoleen säger:

   Mycket bättre, tack! Ibland kan dagen bara bli bättre 😉

 3. säger:

  Alltså det är inte fredagen den trettonde idag, men med dina erfarenheter börjar jag undra;-)
  Vilka resor du har gjort! Känner faktiskt bara en enda person till som semestrat i Indien. Han var på Goa. Älskar ju indisk mat, men det är ju inte bara för matens skull man åker till Indien.
  Skrattade gott åt dina kanelbullar. Det första jag kom att tänka på är t-baneuppgången vid Östra Station. Där finns det en Pressbyrån. Å doften av nygräddade kanelbullar är minst sagt “övertygande”;-)
  Älskar era tävlingar med vilda djur – hahaha:-)

  1. Karoleen säger:

   Doften av kanelbullar och förväntan av att få äta några skulle kunna få mig att göra mycket dumt… inte lätt 😂😉 Vi var i Kerala, mycket trevligt, rekommenderar Indien varmt!

 4. säger:

  Låter som en tuff morgon. Och den där djurleken har jag faktiskt inte hört om tidigare, men jag tror det kanske kan bero på var man bor.

  1. Karoleen säger:

   Leken har nog Adde kommit på helt själv, han är så grönjävlig på att se djur! Ha en fin helg!

 5. […] förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Paula, Kina, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Kenneth, Gerd, Susanne, Teskedsgumman, Lotten, Ejmis, […]

Kommentarer är stängda.