Blog

Fem en fredag v. 26: Konsekvens

1 juli? Va? Hur gick det till? Jag vaknade nästan lite deppig i morse med känslan att sommaren snart är slut… Jag vet intellektuellt att det inte stämmer, då det är 2 arbetsveckor tills min semester och därefter så är det 4 veckor semester och så när man är tillbaka på jobbet är det fortfarande augusti och sommar kan det ju fortfarande vara i september. Men det känns som att det går fort… alldeles för fort!

Men men, tiden kan man ju verkligen inte göra något åt, så det är inget att egentligen fundera på eller deppa över. Men idag känns det som att fredagen på jobbet kommer bli lugn, det känns som att de flesta har gått på semester och det lugnar ner sig lite, och det kommer vara lugnare och lugnare fram till semestern. Och i helgen firar vi pappas 65-års dag, så det ska bli kul! Men nu först innan vi lullar vidare på fredagen så är det Fem en Fredag hos ElisaMatilda med tema Konsekvens.

1. Vad skulle hända om du försov dig? Skulle nog inte hända så mycket egentligen. Jag har egentligen inte någon start tid på jobbet, och det är ganska sällan jag sover så länge att det skulle bli ett problem. Jag har nog aldrig sovit till mer än 11, men då gick jag och la mig kl 5! Så det är nog inga större problem, och med Max så väcker han oss när han behöver morgonkissa. Så det är inte något som brukar ske, och när det gör det så sker det i så fall ganska “tidigt” så det blir inte så stor påverkan för jobbet eller livet i stort.

Detta lilla söta ansikte kan man ju inte säga nej till när han vill upp eller ut…

2. Vad skulle du göra om du vinner storvinsten? Den här frågan har vi besvarat tidigare på fem en fredag jag har för mig, och då svarade jag nog samma som jag kommer svara nu. Beroende på hur stor denna vinsten skulle vara så är det först och främst renoveringen av huset som kommer göras klart. Och sen kommer vi nog också investera en stor bit av pengarna. Det är inte så mycket som vi har “behov” av i livet just nu, så det är faktiskt inte så mycket som drar. Men visst det finns alltid något “kul” att köpa… 😉 Och känner jag min man rätt så kommer det troligtvis köpas ett par tre motorsågar och någon bil 😉

Kvällens plockbricka

3. Vad gör du om du missar bussen? Om det är bussen som går till eller från byn där jag bor så är det antingen att vänta tills nästa buss som går VÄLDIGT sporadiskt eller så tar man bilen. Det är helt enkelt inte ett alternativ att missa bussen. Jag åkte buss till och från jobbet i nästan 2 år och det var verkligen ett onödigt tidsfördriv, jag förlorade tid, jag fick ett väldigt rigid schema (p.g.a. dåliga förbindelser), jag blev åksjuk och det var så tråkigt att åka buss. Det kostar mer att åka bil, men det är nästan marginellt med tanke på all tid man sparar på att åka när man vill och hur man vill.

Bussen passerar den ”rosa kyrkan”, idag åker jag dock bil…

4. Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig? Hmmm…. vi har ju kodlås på dörren så det är inte så lätt att låsa sig ute, vi har inte haft “nycklar” sen vi skaffade huset, det är så smidigt. Och om det mot förmodan inte skulle fungera att öppna med min kod kan Adde öppna på fjärr.

Fläder från mina fina grannar som jag gör sagt på idag, perfekt när man vill fylla förråden ifall något skulle hända…

5. Vad skulle hända om du fick strömavbrott? Inte så mycket, vi har två eldstäder för värme, mängder med mat och en generator att köra ifall vi behöver. Det som skulle bli problem om det var ett långvarigt avbrott är vatten och vad som händer med frysvarorna. Men enligt Adde ska vi kunna köra generator så att vi kan hålla frysarna kalla. Matlagning får ske på grillen eller öppen eld. Och vatten har vi en lösning på som vi ännu inte implementerat, men vi får se till att göra det inom kort.

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. sluta… sommaren är inte snart slut… augusti är officiell sommarmånad… även september är fin. Jag kan bli åksjuk, åker buss ändå, ska jag till Göteborg, som tar en kvart, slipper jag leta efter dyra P-platser. Jag yssnar inte på böcker men det kan man göra… Flädersaft är så gott, kärleksdryck, gott till gin, det har du väl gjort, egen flädersaft!

  1. Karoleen säger:

   Haha! Du är positiv du =)

 2. säger:

  Din plockbricka såg försvinnande god ut. Det bästa väckarklockor är de levande, tvåfotade barn och en fyrbent Max. Ni är verkligen väl förberedd för ett strömavbrott. Det är nog lättare om man bor i hus, svårare i lägenhet.

  1. Karoleen säger:

   Tackar, det var den. Älskar plockbricka! Ha en fin vecka!

 3. Violen säger:

  Ni verkar ha det bra förspänt när det gäller elavbrott! Vid ett långvarigt avbrott är det kyl och frys som tar stryk och då får man ju kasta en massa mat. Vårt kylskåp förvandlades till värmeskåp en natt och det var inte mycket av maten som jag vågade spara. Det sved i hjärtat.
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Usch, det är verkligen inte lätt när kylen/frysen ger upp. Ha en fin dag!

 4. Helen säger:

  Givetvis går det inte att säga nej till det där söta ansiktet om han vill ut på morgonen! Det är bra att ha någon som ser till att vissa rutiner alltid följs.😊

  1. Karoleen säger:

   Ser ut som en liten björn tycker jag =)

 5. […] som länkade förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Karoleen, Madeleine, Hanna, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Debutsky, Tant Augusta, Robert, […]

Kommentarer är stängda.