Blog

Fem en fredag 2023 v10: Fem

Snöigt!

Hej på er! God morgon från ett galet snöigt Östergötland! Snön vräker ner nu på morgonen och det är ett riktigt vackert vinterlandskap. Så fint, jag älskar ju verkligen snön även och tycker att det är helt ok med snö i mars. Från och med april och framåt kan jag tycka att det inte ska ligga någon snö, men mars får gärna vara snöigt då vi förr alltid åkte till fjällen v12 och då kändes det givet att vi skulle ha vinter även då! I helgen skulle solen också komma fram och det blir ju underbart! Sen kommer det mer snö i nästa vecka hörde jag… Vi får vi se hur det artar sig framöver!

En vacker solnedgång i veckan…

I helgen vankas Anti-Mello-middag (enligt tradition) och sen får vi se vad mer som händer. Det är ganska skönt med lugna helger nu när vi har så mycket annat runt omkring… Vi behöver vila och tid att jobba med sånt som behöver fixas med Styrelseuppdragen.

Adde och jag firade 18 års dag, den 6 mars… eller ja, vi blev tillsammans för 18 år sedan!

Men innan vi tar helg så kör vi en arbetsdag på kontoret, fredagsfrukost och fortsatt semesterplanering förutom alla andra arbetsuppgifter som kan komma emellan. Vilket det alltid gör! Och så kör vi så klart Fem en fredag hos ElisaMatilda med temat Fem!

Lilla bus har boat in sig i husses kudd och filthög i soffan då husse är på tråkiga kontoret…. Inte ens osten vill han ha lilla surpuppan…

1. Minns du hur du firade din 5-årsdag? Inte specifikt min 5 års dag, men eftersom vi bodde i Egypten då så firade jag givetvis med min tvilling-kusin Rania, då vi båda är födda på samma dag =) Fram tills vi flyttade hem till sverige 1989 så firade vi alltid tillsammans, det var väldigt mysigt och något jag minns med glädje!

En otroligt suddig bild på en födelsedag, vet dock inte om det var 5 års dagen. Jag som bara sticker upp med ett huvud ovanför tårtan och min tvilling-kusin Rania längst bort till vänster firar vår födelsedag tillsammans med alla andra kusiner!

2. Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?

 • Min nalle som jag fick när jag föddes, Teddy.
 • Det mesta av mitt och Wilderbeasts Lego.
 • Sen har jag mina yearbooks från amerikanska/internationella skolorna jag gick i från årskurs 5 till årskurs 12.
 • En Leeds United (fotboll) halsduk som vi köpte när Leeds var på träningsläger i Jönköping typish 1997, när jag fick träffa idolen Harry Kewell.
 • Och min älskade spargris i porslin som jag fick när jag var jätteliten. Det är en spargris från Sparbanken som det står Karoleen på, som jag fick av mamma. Det är ju inget som används nu för tiden eftersom jag knappt använt kontanter på flera år.

3. Hur firade du din födelsedag för fem år sen? Jag fyllde 35 och firade såhär… Fick min älskade Canon G7X, blev firad på jobbet med ballonger, och sen bjöd vi in till smörgåstårta och tårta på kvällen!

4. Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas? Hmmm…. just nu är jag inne i en film/serier-period och skulle älska att få besök av vissa favoritkaraktärerna, ibland även vissa av kändisarna verkar vara så helmysiga killar! Ryan Renolds (Deadpool), Jensen Ackles (Dean Winchester), Jared Padalecki (Sam Winchester), Pedro Pascal (Joel Miller) och Robert Downey Jr (Sherlock/Iron Man) och som bonus Dwayne Johnsson (The Rock!)!.

På önskelistan ligger väl också en egen pistol framöver, veckans träning med denna Ruger blev katastrof, kunde knappt träffa tavlan!

5. Har du just nu fler än fem saker på din önskelista? Ja, många många fler… Känns som min önskelista är milslång… Önskelista kan ju iofs innebär så många olika saker, men jag läser det som prylar jag vill ha istället för önskemål i livet eller “fred på jorden”… Yttligt som fan 😉

 • Piccolo-ljusstakar från Hilke
 • Oyster-fat från Mateus – har två fat i storlek 18 cm och jag älskar dem, perfekt till förrätt eller soppa. Villhöver fler!
 • En drinkvagn som jag tycker är snygg – svårt att hitta
 • Bernadotte termoskanna – dyr som stryk men snygg!
 • Globalbestik – ytterligare en sak som dyra men snygga!
Kallt på väg in till Linköping med Adde, för allergispruta tillsammans… minus 13 och strålande solsken! (Ignorera dammet är ni snälla 😉 )

9 thoughts on “Fem en fredag 2023 v10: Fem

 1. damm ignoreras alltid. jag uppfattade också att det skulle vara just saker en önskade sig. så spännande att ha bott lite varstans i världen

 2. Annorlunda födelsedagar, kul med tvilling. Själv köper jag inte så mycket saker, men i går fyndade jag sowboard och nästan nya kängor 50% rea på loppis till nioåringen 🙂

 3. När man är yngre, som du, så önskar man sig prylar på ett annat sätt än vi äldre gör. Jag önskar tvärt om att någon kom och plockade bort lite prylar hos mig. Vissa saker står ju bara och samlar damm. Ha det gott!

  1. Förstår! Har börjat komma lite in i det också, är väldigt restriktiv med VAD jag vill ha, men tyvärr är listan lång ändå 😉 Ha en fin dag!

 4. Vilket damm??? Sitter o ler åt dina presumptiva kalas-gäster, har inte en susning om vilka de är eller vilka serierna är! Jag är nog helt bakom flötet nuförtiden, men, jag har sett n¨ågra avsnitt av The last of us! Prylar är inte min grej, o nu håller jag på att flytta till 35 kvadrat, inte så mycket utrymme för prylar för jycken o mig. Grattis till 18 år, bra jobbat

  1. Nej det förstår jag, prylar skapar bara stress om man bor mindre. Tyvärr samlar man på sig mycket om man har platsen. Och jag blir lite tokig på det, men är svårt att göra något av. Man kan tro att jag inte är restriktiv med vad jag tar in, men så är det, det är snarare så att jag vill bli av med det jag redan har. Men det kan vara svårare! Ha en fin dag!

Comments are closed.