Adde, Food

Käket i Vadstena

Adde hade ett ärende med Eckes Trädtjänst mellan Vadstena och Skänninge och frågade om jag vill hänga med efter jobbet. Så klart jag ville!

När konsultationen var klar försökte vi oss på att hitta något fint promenadstråk men det var extremt blött och geggigt och Karoleens jobbskor passade inte riktigt ihop med gyttjan. Det var en fashion faux paux 🤣😉

Vi beslutade att Vadstena och strandpromenaden var ett bättre alternativ då det finns en ordentligt gångväg som vi slapp lite av geggigheten.

Sagt och gjort vi rullade mot Vadstena.

Efter en ca 45 minuters promenad åt ”andra hållet” från Piren och fyren till som vi knatade vid förra gången, så var vi tillbaka till bilen när mörkret föll.

Vättern låg blank och lugn och isen var lång ut på vattnet. Har inte upplevt det så här ”lugnt” tidigare, det var nästan lite kusligt.

Lite knakningar från isen och sniffande från Max var allt som hördes medans vi gick. Givetvis hade vi en hel del att avhandla, jag måste ju prata av mig med Adde, men det var så skönt att strosa i tystnaden.

Maxen fick hoppa in i bilen och vila lite efter alla nya roliga dofter och mycket skuttande och Adde och jag hittade till Käket, Vadstenas ”nyaste” hamburgerhak!

Alla burgare är högrevsburgare (förutom kycklingen och plant så klart!) med kött Bjursunds Slakteri i Valdemarsvik och cheddarn kommer från Väddö Gårdsmejeri.

Vi beställde en Cricket och en Tryffel och varsin portion med pommes, en ”dirty” och en icke-dirty. Portionerna var enorma!

Cricket innehöll cheddar, philadelphiaost, sallad och jalapeno. Vilket fullträff med färskosten! Det blev såsigt utan att det blev geggigt!

Tryffel hade tryffelmajo, inlagd rödlök, sallad, tomat och cheddar. Även denna en riktig fullträff, smakerna var grymma på denna!

När vi ätit klart var det mer pommes kvar på min tallrik än vad man får på andra restauranger! Men både burgarna och pommesen var riktigt bra, om man ska säga vilken av våra två som var bäst så var Tryffeln snäppet vassare smakmässigt men färskosten gav en oväntad fräschör som jag verkligen uppskattade. Och Dirty Fries var magiska, majo, sriracha, lök och jalapeños. Mums!

Hit kommer vi tillbaka, garanterat! Givet ställe att äta på när vi är i Vadstena! Mums!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] det pistolskytte på kvällen samt ett styrelsemöte för byns aktivitetsförening. Igår var vi iväg till Vadstena och kom hem sent. Detta i kombination med mycket jobb pga Semesterplaningen för […]

Kommentarer är stängda.