Food

Att anpassa en Laksa

Här om dagen så blev jag sugen på Laksa, en malaysisk nudelsoppa som påminner om en ramen men är kokosmjölksbaserad. Dock var jag inte sugen på nudlar och inte heller soppa, jag var sugen på smaken av Laksa men med ris! Så det blev en anpassning som blev supergod!

Jag hittade ett paket med kycklingfärs i frysen och ett par paket av pak choi som behövde användas och då blev det grunderna till en supergod middag. Laksa innehåller bland annat chili, koriander, paprika, spiskummin, gurkmeja, lök, citrongräs, galangal, cashew, vitlök och räkpasta. Jag hade en färdig laksapasta men den är superenkel att göra själv. Denna skulle jag tipsa om.

Jag fräste kycklingfärsen med rödlök och sen tillsatte jag laksapastan tillsammans med nån dl vatten. Sen fick den småputtra. Samtidigt kokade jag basmatiris med buljong, vitlök och lökpulver, oftast är det godast med färsk lök, men jag glömde att göra det först så det blev som det blev 😉 När riset och kycklingen bara hade någon minut kvar så slängde jag ner pak choien i en varm wok och wokade den på högsta värmen i någon minut, hällde på lite soja och sen var det dags för servering.

En bädd av ris, toppad med laksakyckling och med en sida av knaprig salt pak choi. Strö över lite sesamolja och sesamfrön sen “mangiamo”! Mycket gott, starkt och mycket smakrikt! <2 Exakt vad jag behövde <3