Semester 2023

Dopparedagen 2023 (inför semestern)

Dag 0 i nedräkningen till semester 2023 – efterlängtad och en dag som tog sin sakta gång att komma… Men den som väntar på något och allt det där… Sista arbetsdagens lunch blev varsin avokadotoast med löskokt ägg för att avokadon behagade att vara perfekt just denna dagen 😉 Så djävulskt gott att det är löjligt!

När jag loggade ut ur datorn började den laddningsbara musen visa rött, det var helt enkelt menat att ta semester vid just det tillfället.

Stängde igen locket på jobbdatorn, stängde av jobbtelefonen och ställde undan dem för sin 4 veckors siesta. Skickade ett “Redo” meddelande till grannen tillika getinjägaren för att hoppa in i bilen och rulla någon mil till eftermiddagens loppisbesök. Tyvärr var det kanske inte någon större loppis och på “den krukor-modell-större-jakten” gick vi bet, men jag hittade en gammal piller burk. Jag samlar på gamla “stoppburkar” och liknande i brunt glas – perfekt att ha i köket. Stoppburkarna i klarglas har jag till kryddor, men de är svåra att hitta i rätt storlek.

Hemma igen och vi gick ner för att hälsa på hästarna som har flyttat in. Ett väldigt vackert Sto (?), och två ponnysar, där fölet bara är 2 månader gammal. Så mysigt! Numera bor vi verkligen på landet! När jag skulle hem till pojkarna fick jag en mycket välfylld present som tack för att vi var djurvakter. De är alldeles för snälla dom där Muntrarna. Tack <3

Adde packade och fixade inför morgondagens träjobb för Eckes Trädtjänst och jag startade en pizzadeg som ska nattjäsa till morgondagens Fira in semestern middag. Samt fixade kvällens godsaker för ett minifirande!

Hummersoppa till förrätt med egenkokad hummerfond och krutonger. Så djävulusiskt gott, även om färgen på bild blev ganska meh… Och om jag får säga det själv så är detta den godaste Hummersoppan som finns!

Usch vilken sugdålig bild det blev på middagen! Ni får helt enkelt lita på att Oxfilén och potatisgratängen med bearnaisesåsen var magiskt gott! En perfekt minifirande med Adde och Maxen. Maxen tyckte oxfilén var godare rå och kunde tänka sig att äta en hel del av den 😉 Knashund!

Kvällen efter ett arbetsår sen senaste långsemestern och det känns så skönt att ha gått på semester. Sen börjar ju inte semestern officiellt tills på måndag men jag tänker njuta ändå 😉 Imorgon firar vi in semestern lite mer ordentligt med Hansson, och jag hoppas att regnet håller sig undan så vi kan ta fram Vattenpipan. Men det tar vi imorgon! Nu njuter vi av en vacker solnedgång och stundande semester!

Du kanske också gillar…