Semester 2023

Semester 2023 dag 1 – Fira in semestern

Vaknade tidigt och fixade Addes matsäck och lunch inför en Träddag. Kaffe, äggmackor, mattermos med Gulash, Pringles, vattendunk är standarduppsättningen som tas med. Max och jag vilade lite efter att Adde rullade iväg mot Linköping för att hämta Hansson och därefter mot Fornåsa och dagens kund. När vi vilat en liten stund, tog jag återvinningen och rullade in mot stan, för att fixa lite inför kvällens firande.

Handlade pizzatopping på CG samt dryck på Systemet. Sen gick jag in en snabbis på Jysk och hittade denna fina soffgrupp som jag kan tänka mig hemma. Riktigt fin!

Efter någon timme var jag på väg hem igen och molnen rullade in… Hoppades att killarna slapp regnet, men hos oss kom det ett par skurar under eftermiddagen.

Killarna, främst Hansson skickade uppdateringar, då Adde var uppe i ett träd 😉 Känns tryggt att ha någon som håller koll på “Palsternackan”. Annars brukar Adde checka in ungefär 1 gång i halvtimmen, men nu kom det både bilder och filmer. Nice!

Photo cred: Hansson, 2023.

På eftermiddagen förberedde jag pizzatoppingen så att den skulle vara klar att använda till kvällen. Sen fixade jag med den nattjästa pizzadegen. Så allt skulle vara färdigt att köra när killarna väl kom hem. När killarna kom hem så hade de stannat till hemma hos Hansson för att duscha, och sen kom de hem till oss och Adde behövde duscha och vila lite. Hansson och jag tog en promenad med Max och byggde kvällens “main character” – min Pizzaugn! Under kvällen var det störtskur och solsken om vartannat och vi hoppades på att det skulle lugna sig med regn till kvällen.

Vi skålade in Semestern med bubbel! Skål, we did it 😉

Till bubblet hade jag gjort väldigt enkla tilltugg, tortillakorgar med parmesankräm med svarta oliver samt spicytunakräm med jalapeño. Enkelt och gott! VI hade även tysk ölkorv i en skål som inte hamnade på bil.

Pizzaugnen tändes och solen sken när vi drack bubbel i trädgården. Vi toppade pizzorna med lite allt möjligt men hade skinka, 2 sorters salami, tunt skivad chorizo, champinjoner, svarta oliver, mozzarella, parmesan, riven prästost och riven hushållsost. Hade även kokat en tomatsås i några timmar under eftermiddagen.

Det blev 4 pizzor och de blev väldigt goda. Vi hade några svårigheter och gjorde kanske några bebismissar, men “Outcome Good” tillslut. Bilderna gör verkligen inte pizzorna rättvisa, de ser ganska tjocka ut, men de var väldigt smakrika och tunna och frasiga som man vill. Supergott!

Sen åts det pizza med hemmagjord pizzasallad i massor. Nom nom nom! Bland den godaste pizzan jag ätit, helt klart! Detta kommer bli en återkommande favorit hos oss! Så glad att jag önskade mig en pizzaugn i 40-års present och Tack Wilderbeast och Mira! <3

Pizzorna ser väldigt tjocka ut, men de blev tunna och frasiga med luftfyllda kanter. Precis som man vill ha en “vedeldad” pizza =)

Efter middagen satte vi oss i soffan och bara njöt av kvällen. Det kunde ha varit någon grad varmare… men jag tog med mig en filt ut. Eftersom det regnat en hel del var det ganska fuktigt ute och det gjorde att det kändes svalare än det var.

Vattenpipan tändes, musiken skrålade och vi hängde tills mörkret föll…. Vattenmelonstobak blev det och som vanligt var Adde “walaa boy” 😉

Derpy dog vill gå och lägga sig, men samtidigt var det lite kul att spana också… Vi fick honom tillslut att lägga sin hos husse och vila…

Photo cred: Hansson, 2023

Bullen tittar mot huset och tillslut släppte vi in honom i huset. Han brukar alltid vilja hänga med oss men idag var han trött och tyckte väl att vi fick klara oss själva. Han brukar bli “ledsen” om han hör oss utanför och inte får vara med men nu gick det bra 😉

Strax efter midnatt hade vattenpipan slocknat och drycken i glasen hade sinat. Och ute var det ca 8 grader, så vi frös rätt bra. Det kändes verkligen som svensk sommar, NOT 😉 Vi gick in och fortsatte kvällen/natten inomhus istället. Men det är bra vackert mitt i natten i alla fall…

Chips och dippen åkte fram och vi firade in semestern på det bästa sättet! Nån stans kring 2 var det dags att knyta sig och vi plockade undan lite i köket, det mesta var faktiskt redan klart. Sen hoppade vi i säng!

Att fira semester är en tradition som jag hoppas vi kan uppehålla länge till! Tack Hansson och Adde, för ytterligare ett bra firande! Semester baby!

Du kanske också gillar…