Semester 2023

Semester 2023 dag 11

1 augusti – tiden går fort! Promenad och frukost och sen en tidig tur till stan för att slänga en massa skit samt ett par ärenden som måste göras. Återvinningen har besökts många gånger denna semester, både skönt och trist!

Efter återvinning tar vi en promenad med Max i Mjärdevi. Idag var det ganska svalt ute och då brukar vi ta med oss Max, då är vi ganska noga med att han ska få en promenad eller få komma ut ur bilen och göra något ”skoj”. En promenad på ett annorlunda ställe aktiverar både nosen och hjärnan och han är helt slut efter ett tag. Perfekt!

In i stan för att lämna in dokument, HPV-prov, fixa posten och lite annat. En snabbis till Biltema och Willys, sen åker vi hemåt och hämtar paket i byn.

I byns affär köper vi glass och äter den i trädgården när vi kommer hem. Maxen njuter i solen en stund men mest för att vi sitter i solen. Sällis liksom! Testade för övrigt en ny glass en Raspberry Licorice från Kingis, helt ok, gott med lakritsen i mitten!

Väl hemma blev det mer fix och Adde åkte till Skjutbanan för att klippa gräset och röjsåga det värsta. Jag fixade hemma och började sen klippa gräset när Adde kom tillbaka med gräsklipparen. Tyvärr började regnet strax efter jag kört 1/3 del av ”ängen” och jag fick avbryta. Istället klädde jag om vardagsrumsstolarna, som blev helt ok om jag får säga det själv. Tyget är väldigt svårfotat men istället för det vita tidigare tyget, som var rätt skitiga, känns detta gråa väldigt mycket fräschare. Jag har inte släppt tanken på att köpa nya stolar men hittar inga jag tycker om. De ska vara sköna att sitta i länge och så vill jag gärna att J.Edgar ska kunna damsuga runt benen. Och gärna i typ petroleum. Ja, jag har många krav 😉

Efter att ha jobbat i stort sett hela dagen så tog vi en kvällspromenad kring byn och till middag gjorde Adde Korvstroganoff, en riktig favorit! Tyvärr glömde jag ta en bild innan jag gluffsade i mig maten, men jag var hungrig 😉

Du kanske också gillar…