Blog

Fem en fredag 2023 v36: Randomiserat

En tidig vacker morgon i Östergötland…dimman ligger över fälten och den gyllene solen värmer upp…

God morgon Fredag! Hur snabbt sprang denna veckan inte iväg? Helt galet, men jag känner mig också ganska trött så, det måste ha varit mycket och full fart! =) Och även för att jag inte hunnit med hälften av det som skulle göras heller, och jag kommer knappt ihåg vad jag heter… Helt klart sprintfart!

En annan typ av morgon….. Regnig och grå!

Helgen är lite osäker, vi har mycket vi BORDE göra, tex klippa ner äppelträdet som verkar må dåligt, klippa gräset som är långt som en äng, bygga ihop vår nya vinhylla och städa vidare i källaren och några saker som jag skulle vilja göra Billas Skördemarknad och några loppisar! Sen vill jag fortsätta läsa The Butcher and the Wren som jag började med i veckan.

En liten skörd gulisar, men äntligen hittade vi något…

Fem en fredag idag hos ElisaMatilda med temat Randomiserat. Förra veckans tema svarade jag på, men insåg i morse att jag GLÖMT ATT PUBLICERA! Va fan! 😉 Men den finns här om ni vill läsa det.

Några trattisar fanns också… så nu börjar trattissäsongen, så glad över det!

1. Vad dagdrömmer du om? En ordentlig solsemester. Typ åka till röda havet (till föräldrarnas lägenhet) och bara ligga på stranden hela dagarna och läsa böcker. Gå promenader längst stranden och köpa grillad fisk och räkor till middag varje dag! Låter grymt lyxigt!

2. Har du något smeknamn? En hel del, Karro är ju det vanligaste. Karran som pappa kallar mig. När jag bodde utomlands döptes jag om till Kay, för det var mer amerikanskt. Limpan är ett från ungdomens dagar, när mina 3 tjejkompisar och jag skulle ha lite “tuffare” smeknamn. Sälen <3 är en favorit som Adde hittade på när vi träffades. Kookie eller Karolla kallas jag i Egypten av släktingarna där.

3. Om du kunde byta plats med någon under en vecka, vem skulle det vara? Joe Bidens jobb verkar ju lite kul 😉 Eller varför inte någon synsk person så man skulle kunna se lite roligt i framtiden. Eller någon människa som har så där mycket galet mycket pengar att man inte vet vad man ska göra med dem. Göra massor med gott för världen med pengarna innan man fick byta tillbaka igen =)

4. Tror du på spöken? Vet inte riktigt. Jag tror på konceptet att det finns annat runtikring oss men jag vet inte vad jag tror man “ser”…

5. Vilken fråga ställer folk till dig som du ogillar? Det finns en sak som jag verkligen ogillar och det är t.ex. om man har varit iväg nånstans eller man kommer sent och inte talar om “varför” man varit borta eller kommer in sent, då vill jag troligtvis INTE prata om det! Annars kommer jag berätta det och om jag ville att alla skulle veta det så hade det kommit fram, sen behöver faktiskt inte alla veta allt om alla hela tiden. Jag kan tycka att folk verkligen inte tänker efter, man vet aldrig vad som händer i bakgrunden eller i någons liv och därmed behöver man inte fråga om allt. Tänk t.ex. om en bekant kommer in till ett möte efter ett läkarbesök där de fått ett besked om en sjukdom, ett missfall eller bara något helt annat som känns jobbigt. Frågan om “Var har du varit?” kan bli extremt jobbigt och ge onödigt jobbiga extra stress. Det är inte omtänksamhet, det är nyfikenhet… Och SJÄLVKLART är det också beroende på relationen man har med sina bekanta/vänner/kollegor. Vissa öppnar man upp sig till och vissa gör man inte det, och det måste respekteras. Om någon vill tala om något för dig, så kommer du få veta det…

En middag i veckan, en långkokt Chili con Carne serverad med ris och toppad med krispiga gurka och paprika! Mums!

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. Vilken fin utsikt från bilen! Länge sedan jag åt Chili con Carne. Nej, synsk vill jag inte vara.

  1. Karoleen säger:

   Tack du! Jag kan inte kommentera hos dig, för efter nån minut hoppar din blogg vidare till en fejk-sida… =(

 2. maten ser läcker ut! Joe Biden vore kanske inte så dumt att vara en stund. har du en lägenhet som står och väntar i solen så är det väl bara att soå till? vackra bilder

  1. Karoleen säger:

   Jo, så är det väl, men det är ju en del som ska skötas här hemma också 😉

 3. säger:

  Wow vilken fin bild, ja inte den med regnet då. Du vet väl att “kärt barn har många namn” så var stolt över många smeknamn. Att ligga o sola på stranden får du gärna göra utan att jag blir avis. Däremot tänder jag på din idé att byta liv med någon stenrik för att göra av med alla dennas pengar på välgörenhet! Smart tjejen!

  1. Karoleen säger:

   Tackar tackar, ibland fungerar min geniknöl 😉

 4. Jag tänkte också skriva typ en plats i solen, men känner att det finns viktigare saker som ska ske.
  Vilken utsikt på fotot, som en tavla om du skär bort bilens panel.
  Nej, håller med dig, folk är ibland otrevligt nyfikna.
  Chili con carne, mums, det var inte så längesen som jag gjorde det.
  Kram

  1. Karoleen säger:

   Visst är det märkligt när de är så nyfikna, man undrar ju varför det är så spännande med alla andras liv.

 5. […] corkystyle, Paula, Nilla, Klimakteriehäxan, Gerd, Susie, Kina, Ingrid, Kina, Jeanette, Susanne, Karoleen, Debutsky, […]

Kommentarer är stängda.