Allmänt

Fem en fredag 2023 v35: Process

God morgon och välkomna tillbaka till bloggen som legat slumrande sen semestern! Jag har helt enkelt hoppat igång med livet och har inte riktigt hunnit landa ännu och därmed heller inte bloggat så mycket. Vi får helt enkelt ta allt på volley just nu…

Fredag och jag är på kontoret, tidigt, jo jag tackar! Det är fredagsfrukost och ett gäng möten som väntar idag. Och förhoppningsvis lite mer klarhet i vad som komma skall och hur vi går till väga för att lösa vissa saker.

I helgen blev det ändrade planer, från fullbokat till mindre fullbokat, tror jag. Och det är ganska skönt, precis vad som behövs. Jag är lite sliten känner jag, 2 veckors jobb efter semestern och man är inte helt med på banan ännu =) Och vädret, ja, det gör ju inte att man känner att det finns så mycket att göra kanske… Men, det kanske blir bra väder i helgen… det vet man ju aldrig 😉

Men innan vi tar helg och tar tag i denna arbetsdagen på riktigt så tar vi och besvarar ElisaMatildas Fem en fredag frågor, för det var länge sedan! Veckans tema är Process och det känns väldigt jobbrelaterat just nu, men jag tror inte frågorna egentligen är tänkta som så. Frågorna är lite mer fnuliga och behöver funderas på lite mer än vanligt och det tycker jag är extra roligt, det finns kanske mer att skriva då.

1. Vad börjar bra men slutar dåligt/sämre? Oftast sånt som går åt pipsvängen… 😉 Kan vara både det ena och det andra. Jag kan inte komma på något som alltid börjar bra och slutar dåligt, då känns det som att man bör ändra på något i sin process 😉

2. Vad är spännande i början och slutet men tråkigt i mitten? Renovering skulle jag säga. det är ganska mycket spänning innan man börjar för att man börjar planera och tänka, själva “arbetet” är ju inte så himla “kul” alltid, kanske till och med lite tråkigt när det tar tid och är krångligt, men sen när det är klart är det ju spännande att ha ett nytt rum eller utrymme att inreda eller använda.

3. Vad är gott men egentligen inte? Allt man äter för mycket av! Lösgodis är ju en riktigt last hos mig, men om om man äter för mycket lösgodis på ett tillfälle eller alldeles för ofta är det ju inte alls lika gott längre. Det är ju nästan godare om man bara äter det ibland och hinner längta lite efter smakerna.

4. Vad känns jobbigt i början men bra när du är färdig? Sånt som jag inte är 100% säker på, det kan vara något jag aldrig har gjort tidigare eller kanske inte vill göra egentligen. Det kan kännas lite motigt men så fort man sätter igång så blir det alltid bättre och det känns jättebra när man väl är klar.

5. Vad var du snabb på tidigare men som nu går långsammare? Tillit… Ung och dum och numera äldre och visare 😉 Lite naive och lite snabb att lita på allt som sas och gjordes. Numera är jag kanske ganska cynisk men mest utifrån erfarenhet och vetskap.

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. […] tema svarade jag på, men insåg i morse att jag GLÖMT ATT PUBLICERA! Va fan! 😉 Men den finns här om ni vill läsa […]

  2. Haha sant att det som går åt pipsvängen är vad som börjat bra, men slutat dåligt.

    1. Karoleen säger:

      Visst vet du! =)

Kommentarer är stängda.