Blog

Fem en fredag 2024 v7: Spretigt

God morgon gänget! Fredag och idag är känslan lite bättre, liiite! Gårdagens urladdning (när Adde kom hem var jag en pöl på golvet) var nödvändig fast extremt jobbig. Privat är det tumult och orken finns inte, men det gäller bara att ställa sig upp och göra nu och försöka vara där för dem som behöver det…Det finns annat som är viktigare och att försöka (att vara ett stöd) är det viktigaste, men ack så lite man känner att man kan göra… =(

Det stundar helg och ikväll ska Adde och jag på Lord of Sounds och det ska bli väldigt kul, men mer får ni höra efteråt.

Tänkte att jag skulle hänga på ElisaMatildas Fem en fredag idag, för att skingra tankarna lite. Det var så länge sedan nu och jag saknar det lite. Så idag kör vi, så får vi se hur vi gör i fortsättningen, men idag finns det lite ork och vilja. Temat är Spretigt!

1. Vilken skiva kan du lyssna på repeat? Bruce Springsteens The River – vilket jag en gång i tiden gjorde, hela nätterna på vinyl i ett korridorsrum i min ungdom. Jag kopplade in mina hörlurar och la mig på rygg på golvet och spelade The River om och om och om igen tills det var dags att “gå upp”…

Mamma och pappas “gamla” vinylskiva som jag numera är den enda skivan jag har kvar…

2. Vad är något äckligt som hänt dig på restaurang? Vi var på Pinchos och satt nära köket, och medan vi äter hör vi diskussionen som pågår i köket. Varpå nån av kockarna informerar de andra om hur dålig han var i magen och de fortsatte diskutera både bajs och rännskita en ganska lång stund. Vi var inte speciellt roade och fick faktiskt ett gratis besökt som plåster på såren. Senaste besöket blev runt Jul och nu är det en passerad tid för vår del.

Pinchos har vi ju bestämt att vi inte går tillbaka till dig… men det blir fina bilder 😉

3. Vad vill du uppleva innan du dör? Dyka med vithajar, flyga helikopter och luftballong.

Drömmen är luftballong i Stockholm i soluppgång…

4. Vilken är den bästa sitcomen? Entourage, The Office (både brittiska och amerikanska), Sex and the City och Ugly Betty – ingen speciell ordning och jag har säkert glömt några bra men det var dem jag kommer ihåg på rak arm.

5. Vilka tre appar i telefonen använder du mest? Enligt batterianvändningen på telefonen är det spelet Family Island, Podcaster och Instagram. Men jag skulle tro att användningsmässigt så är det egentligen Meddelanden/Telegram, Gmail-appen och Podcaster som jag använder mest och flest gånger per dag. På vardagarna går ju Podcaster konstant…

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. såg Bruce Springsteens konsert i Göteborg, mäktigt.

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. mycket! Ska se honom i sommar igen =)

 2. Försökte hitta en likadan applista i min mobil men misslyckades … Har i a f flugit både ballong och helikopter, rätt speciella upplevelser båda två, den saken är klar.
  Pinchos har jag aldrig varit på, fick verkligen inte lust nu heller …

  1. Karoleen säger:

   Om du går in i batteriläge kanske du hittar? Häftigt, såg du något läckert? Jag tänker mig att det är magiskt! Men jag gillar egentligen inte höjder, men det får man leva med ;-9

 3. en kan bara bryta ihop och gå vidare. glömde mail.

  1. Karoleen säger:

   Jamen exakt! Det är ibland det bästa man kan göra!

 4. Det är lite roligt att se hur lite man faktiskt använder telefonen till att ringa med.

  1. Karoleen säger:

   Visst du, det är ju inte en telefon “längre” det är mestadels en liten dator… =)

 5. säger:

  Gud så pinsamt för kökspersonalen! Jag gillar inte Pinchos, kanske för att jag vill ha lite service när jag går ut och äter. Helikopter har jag åkt i fjällen, och luftballong fick jag i födelsedagspresent ett år. Det var fantastiskt att se Stockholm och hela skärgården från ovan. Jag använder telefonen i huvudsak till att ringa med. Har bara dom appar som man tvingas till att ha nu för tiden! Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Åh Stockholm från luften skulle jag verkligen vilja uppleva! Ha en fin helg!

 6. Springsteen kan man alltid lyssna på. Haha, diskussioner från köket i all ära men det är värre när det görs storstädning på en “fin” restaurang och städpersonalen klagar på att det springer omkring råttor som är stora som katter lite överallt och att det är så snuskigt i köket att man tappar aptiten. Efter det tappade jag lusten att äta på just den restaurangen.

  1. Karoleen säger:

   Urk! Det lät inte så himla mysigt heller… man vill ju så klart att besök på restauranger ska vara fräscha och man hoppas att alla tvättar händerna, restaurangen rengörs och allt är above-board. Men det är nog bara att inse att det tyvärr inte är fallet.

 7. säger:

  Brucan lyssnade jag mycket på, i forntiden känns det som. Numera lyssnar jag mest på tystnaden, men längtar efter fågelkvitter. Hoppas du får vila upp dig i helgen, du verkar behöva det!

  1. Karoleen säger:

   Tack du, ska försöka! 🙂

 8. […] Klimakteriehäxan, Susanne, Kina, Tant Augusta, Nina, Jeanette, Anna, Paula, corkystyle, Tony, Karoleen, […]

Kommentarer är stängda.