Food, Recipe

Hello Fresh: Asiatisk kycklingbowl

  1. Koka ingefärsris. Riv en 5 cm-bit ingefära (oskalad). Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs ingefäran 1-2 minuter. Tillsätt 6 dl vatten från varmvattenberedaren och ha i 300 g basmatiris och tillsätt lite salt. Koka riset på medelvärme i ca 10 minuter under lock. Ta av från värmen och låt vila under lock, med 1-2 rutor hushållspapper mellan kastrullen och locket, i ca 10 minuter.
  2. Skiva 2 salladslök och 1 rödlök tunt. Riv 4 vitlöksklyftor. Kärna och strimla 1 röd paprika samt skala och skär 2 morötter i tunna halvmånar.
  3. Stek 600 g strimlade kycklingbröst i lite olja tills genomstekt och krydda med salt och peppar. Lägg på en tallrik för att vila lite.
  4. Stek grönsakerna i samma stekpanna med lite olja. Fräs morötter, rödlöken och paprika i 3-4 minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlöken sista minuten.
  5. Tillsätt kycklingen igen tillsammans med 150 woksås och 4 msk vatten. Rör om och värm upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera i en skål med ingefärsris i botten och toppa med kycklingfräset. Ringla över 100g (för alla portionerna) sesammajonnäs och garnera med salladslöken.

Enkelt och gott! Denna rätten får sin kryddning av woksåsen, så välj en som är god! Och sesammajonnäs är ju en gudagåva så det kan inte bli fel. Älskar ingefärsriset, och kommer göra det igen, det var supersmart och gott, brukar göra vitlöksris, buljongris eller saffransris men aldrig testat ingefära. Nästa gång tar jag mer ingefära och riven vitlök så blir det nog extra mumsigt! Paketet med kyckling hade väldigt stora kycklingbitar, men jag är lite kinkig med kyckling, men det är ju bara att skära ner mindre själv. Receptet fick en 3 av Adde och en 4 av mig! 

Du kanske också gillar…