Festivities

Eid el-Adha 2024

Och helgens tredje aktivitet, (1.) Jobbfesten, (2.) Fira in semester, var att åka upp till mina föräldrar för att fira Eid el-Adha (muslimska offerhögtiden samt årliga Hajjresa), som vanligtvis firas i dagarna tre! I Egypten firas den genom att man offrar lamm/får och ger köttet till fattiga. Och man umgås med familj och vänner, och det är ungefär som vår Jul! Men här i sverige, brukar vi i min familj träffas och äta god mat och bara umgås. Tyvärr kunde vi inte få ihop alla 7 i år, då Wilderbeast var iväg i Schweiz på tennisturnering.

Vi tog med oss Hansson istället, eller tvingade beroende på vem man frågar 😉 Vi hade ju varit uppe halva natten redan och efter frukost skulle Hansson åka hem och duscha innan vi plockade upp honom på vågen norrut. Men han passade på att ha soppatorsk på vägen, så det blev lite operation rädda Sputnik! Lite försenade så rullade vi in på uppfarten och blev bjudna på godsaker. Mamma hade fixat en massa gott bland annat Fattah som äts traditionellt på eid el-Adha.

Sen serverades det Mhammara och Tahina till resten av maten. Nedan är Mhammara, som är grymt gott – en sidorätt med paprika och vanligtvis valnötter. Men mamma gör det utan för min skull, bara lite nötter som dekoration 😉 Hon gillar att leva farligt 🤣

Det serverades Kofta ( köttfärsbiffar med persilja, granatäppelsirap och spiskummin), köttgryta som var så mör och fin, potatis i tomatsås och ris. Så mycket gott!

”Vi åt och drack, drack och åt, och åt och drack igen…” och så skrattade vi ikapp. En riktigt härlig middag i eftermiddagssolen…

Och till efterrätt blev det hemmagjord rulltårta, två olika sorter med olika fyllningar. Fint ska det vara ☺️ Sen när kvällen rullade in tillsammans med molnen så tackade vi för oss och rullade söderut…

En mysig eftermiddag i barndomshemmet med god mat och mycket trevligt sällskap. ❤️

Du kanske också gillar…