Blog

Fem en fredag v. 15: Status

Långfredagen och Långhelg… det är så skönt. Ledighet, vår och solsken kan ju inte vara fel, men det är ju en viss blöt trasa som ligger över världen just nu. Status Quo, ingen nytt under solen med Corona och isoleringen, vilket betyder att det blir en betydligare glesare påsk utan större delen av familjen och vänner. Samtidigt försöker jag att se det positiva i det; vi är friska, vi kan vara ute och njuta av vårvädret, vi har ju massor att göra med huset och trädgården… inget att klaga på helt enkelt!

ElisaMatilda har lagt upp veckans frågor och denna vecka handlar det om status!

1. Vad hade du för mycket av den här veckan? ”Måsten” att bli klar med innan ledigheten; jobb som fått vänta pga tidsbrist, frågor som måste besvaras, kollegor som måste sägas hej då till (via Skype/IM) istället för IRL, städning som måste göras då det såg/ser ut som fan hemma, känslor av ”måste” som vägrar försvinna…

2. Vad ville du ha mer av den här veckan? Ro, ork och känslor av ”nu är det klart”. Jobbet blev klart förutom en sak som inte kunde slutföras pga felaktigheter utanför min kontroll, så det känns bra att allt där blev klart, en tom inkorg när dagen var slut i torsdags. Men hemma känns det som att det är så mycket att göra, men jag har egentligen inte orken. Tiden finns men jag är trött, trött i kroppen, trött i sinnet och trött i psyket… Jag sover mycket men vaknar ännu upp dödstrött, tar både astmamedicinnoch allergimedicin i dubbla doser men känner att det gör mig bara mer trött, och det gnager i huvudet hela tiden, och det gör mig trött. Usch, negativ som fan, men om jag försöker tänka positivt blir det bättre, iaf för stunden! 😉

3. Vad är bättre idag än det var för en vecka sen? Allergierna, jag tycker jag känner mig mindre grusig i ögonen och mindre rinnsnuvig. Och det är ju guld!

4. Vad kommer bli bättre om en vecka? Känslan av måsten, för då har vi haft tid att beta av en hel del grejer. Yay! Och förhoppningsvis läget i världen!

5. Vad ser du fram emot till helgen? Vila, och att få göra saker så jag stillar mitt sinne. Rabatten, plocka undan mer i trädgården, få planera ut blommor, fixa i ordning överallt. Och ett litet minipåskfirande!

Glad Påsk på er!

16 thoughts on “Fem en fredag v. 15: Status

    1. Ja, det känns rörigt överlag 😞 Men men det löser sig nog. Ja visst, ljuset är bra till mycket! Detsamma 🐣

    1. Så är det absolut, ”måste” nog lägga vissa ”måste” på hyllan ett tag. 😉 Tack för din omtanke 🥰 Glad Påsk!

  1. Vilka fantastiskt fina bilder:-) När jag läser ditt inlägg så undrar jag hur jag hann jobba och ha fritidsintressen – innan jag blev pensionär alltså.
    Jobbigt med pollenallergier, då blir man ju ännu mera vårtrött. Min man lider av allergier, men jag har som tur är inga problem.

    1. Tack! Jamen ibland fattar man inte hur allt går ihop! Ja, jo, pollenallergi är förjävligt men jag hoppas att mina ”sprutor” ska råda bot på det värsta inom några år! Glad Påsk!

  2. Jag har på barnbarnet förstått att astma- och allergimediciner verkligen gör en slut i både huvud o kropp. Och en jobbig tid väntar nu på våren. som om det inte vore nog med elände….Hoppas du får vila i helgen, ha det gott

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *