Blog

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Har haft stora problem med kommentarsfunktionen på bloggen och fått in ca 1000 spam-kommentarer i timmen, så jag var tvungen att tyvärr aktivera inloggningsfunktionen på bloggen. Men nu har jag installerat ytterligare en spam-stoppare så vi får väl se! Hoppas ni trots det vill kommentera, för det känns lite tråkigt att lägga upp t.ex. Fem en Fredag eller EFIT och inte få några kommentarer 🥺 Där av kommer FeF lite sent!

Väntande 12375…. Suck!

Fem en Fredag hos ElisaMathilda med temat Isbrytare – en blandning av frågor som var lite svårare denna gången, och det gillar jag, man får tänka till lite och klura! Bästa typen av FeF!

Ett snöigt vinterlandskap…

1. Skulle du hellre ha 10 hobbys eller 1 passion? 1 passion! Jag skulle vilja vara så passionerad i något att jag vill andas, leva och dö i det. Jag har inget sånt i dagsläget, inget som gör hela min värld, så som en konstnär när de andas konst. Jag älskar fotografering men jag kan leva ”utan” det…om ni förstår! Jag önskade att jag hade drivet som gör att man inte vara utan något, något man helt enkelt inte kunde leva utan.  

Ett av (vad jag tycker) är byns finaste hus, speciellt i vinterskrud.

2. Vad är det konstigaste i ditt kylskåp? Hahaha, ja, jag har både den ena och andra burken med såser och ingredienser som många aldrig hört talas om. Men det märkligaste jag har i kylskåpet är ett paket med Prostatamedicin, dvs tabletter för dem som har en prostata, dvs inte jag. Men det är faktiskt mina tabletter som jag fått som “nödtabletter” ifall jag får känningar för en njurstensattack! Dessa ska se till att utvidga urinröret så att det ska vara enklare att kissa ut stenarna och hjälpa mig innan jag kan ta mig till sjukhuset och få hjälp där. 

Ett väldigt stökigt kylskåp med tinande kycklingfiléer, Cold Brew-kaffe, Cheeseburgare till Max och massor av annat!

3. Vilken är den vackraste plats du har sett? Oj, detta var nog den svåraste fråga i dagens FeF! Jag har rest mycket i mitt liv, flög min första flygresa när jag var 40 dagar gammal och under barndomen bodde jag i Libyen, Egypten, Malaysia, Hungern och Sverige. Mamma, Pappa och Wilderbeast bodde även i Dubai som jag besökt många gånger. Svärföräldrarna bodde ett par år i Kanada och då passade vi så klart på att besöka Kanada och USA. Sen har jag och Adde också besökt Indien tillsammans med mina barndomskompisar och utöver det har jag besökt många andra länder på olika semestrar och resor under årens gång.

Kalathil Lake Resort, Kerela i Indien

Så jag har besök många otroligt vackra platser i världen och det är extremt svårt att hitta den vackraste platsen. Jag tror helt enkelt att det inte finns en plats utan det finns många många många vackraste platser!

Munnar, Kerela, Indien

Några av mina favoriter ser ni här… Backwater i Kerela, de fantastiska bergen i Kerela, Ain Soukna i Egyten, Vita Öknen i Egypten. Så vackra ställen men alla så olika!

Ain Soukhna, Egypten
Vita öknen
Vita öknen

4. Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan? Carry on My Wayward Son med Kansas! Är inne på sista säsongen av Supernatural 🥺😭 (min favoritserie) och den kör jag ofta!

5. Är du en sparare eller spenderare? Kan man svara både och? Jag är duktig på att spara och är ekonomisk men spenderar också när jag vill och det gör jag för att jag KAN… men jag är en sån som funderar över mina köp väldigt noga, och avvaktar om jag inte är helt säker och det gör Adde tokig, för då kan ju saken säljas slut 😩 men ja så är det om man inte är säker så ska man inte köpa. Ni får ju ofta vara med när jag visar mina nya designinköp, och ni vet ju hur mycket jag älskar att inreda! Sen kan ju jag vara väldigt sparsam när jag tycker att saker inte bör kosta pengar, jag har inga som helst problem med att handla på Lidl eller Willys, men samtidigt så vet jag vad jag tycker om och det ska vara kvalitet! Det gäller att välja det som är bra och ignorera resten =)

Du kanske också gillar…

5 kommentarer

 1. säger:

  Roligt att läsa dina svar 🙂 Visst finns det många vackra platser i vår värld!

  1. Karoleen säger:

   Ja, verkligen. Tänk att man får uppleva så mycket vackert =)

 2. säger:

  Väldigt fina bilder på bloggen öht, fotograf vore kanske något ändå? 😉 En kan hitta både det ena och det andra i kylskåp. Hittade en konstig blandning i en burk i mitt, vet inte hur det kom dit men nu är den iaf borta. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja du, ibland önskar jag att jag kunde jobba som fotograf men jag tror att det är svårt att försörja sig som det…

 3. […] Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Hanna, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Gerd, Bokdamen, Tant Augusta, Anki, Debutsky, Saija, Musikanta, […]

Kommentarer är stängda.