Food, Recipe

Kolakakor

För några dagar sedan, blev det lite bakande i Marieville köket, sirapskakor
eller kolakakor – kärtbarn har många namn. Jag ville egentligen baka brunabröd,
men jag hittade inget recept. Mamma gör världens godaste brunabröd – men
eftersom hon är 30 mil bort kan man ju inte få några av henne

:)Mamma gjodre massor till brorsans
studentfest men eftersom jag varesig hade tid eller mådde bra så blev det ingen
mat och efterrätt till mig. Sen kan man ju också lägga till att det fanns inte
så mycket kvar när festen var över, tur att folk gillade maten.

Sirapskakor:

  • 200 g rumsvarmt margarin
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver.

Blanda margarin och socker poröst.  Blanda i andra ingredienserna. När
degen är lagom grynig och mjuk rulla till långa korvar (ungefär lika långa som
dina plåtar) lägg tå korvar på varje plåt och grädda i en 175 gradig ugn i 15
minuter. Skär i diagonala skivor när kakorna är färdiggräddade och varma. Låt
svalna och lägg i en plåtburk och om du vill vara säker på bra förvaring lägg
bakplåtspapper emellan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…