Food Recipe

Hellos Fresh: Vietnamesiska nötfärstacos

I veckan var det dags för en Hello Fresh-låda hos oss, jag såg tre recept som lät goda. Och det är en ganska trevlig liten “hjälp” att slippa fundera på vad man ska äta, men samtidigt är det så att det kan ta ett par dagar innan vi äter rätterna, för jag måste känna för dem. Men så är det ju alltid för mig… Receptet fick en stark 5:a från oss båda! 

Vietnamesiska nötfärstacos var en rätt som lät väldigt gott för oss som är vaddigt taco-tokiga… Och att denna tog 15 minuter var grymt bra! Ovan ser ni ingredienserna som kom i påsen. Smidigt som bara den med nötfärs i tub, MEN den är ganska hoptryckt, så den tar ganska mycket kraft för att dela upp den och steka den i småbitar som man vill ha. Men det är bara något att tänka på om man köper denna.

För 4 portioner:

  1. Riv en 5-cms-bit ingefära, du behöver inte skala den. Riv också 4 vitlöksklyftor och lägg ihop dem i en skål. Tillsätt 50 ml soja, 2 msk vatten och en skvätt limejuice.
  2. Riv 2 morötter grovt. Skiva en röd chili i tunna skivor. (Om du inte gillar hetta, kan du halvera chilin och ta ut kärnorna innan du skivar den). Klyfta 1 lime och grovhacka 25 g mynta samt en handfull jordnötter. Lägg dessa tillbehör på en tallrik för att plocka ifrån vid servering.
  3. Skölj ca 100 g salladsmix.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek nötfärsen tills brynt. Tar ca 3-4 minuter. Häll över “marinaden” och låt sjuda i ett par minuter.
  5. Värm 16 små tortillas i mikron, ca 30-60 sekunder. Gärna några åt gången så håller de sig varma.
  6. Fyll tortillan med färs, sallad, morötter, chili, mynta och jordnötter. toppa med en Asiatisk majonnäs och pressa över lite lime.

Riktigt gott! Kul tvist på en klassiker och väldigt väldigt enkelt att göra själv, samt god smak. Den asiatiska majon är riktigt god, måste hitta ett sätt att göra den själv, och den starka chilin till var grymt gott. Nomnom!

Du kanske också gillar…