Buzzador, Food

Hallonpannacotta

20140519-151821-55101416.jpgFör att testa Gelésocker Multi från Dansukker så testade vi en Hallonpannacotta som kom med i Buzzinfo brochyren.

20140519-151823-55103392.jpg

Hallonpannacotta – 4 portion

Pannacotta

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl grädde
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Hallongelé

  • 1/4 l hallon
  • 1/2 dl hallonsaft
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Lägg hallon i botten på 4 glas. Koka upp saft, vatten och gelésocker multi. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskål för att stelna. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värm. Lär därefter koka i 1/2 minut. Ställ åt sidan för att svalna. Fördela därefter blandningen på hallongelén. Ställ hallonpannacottan i kylskåp till servering.

Kommentarer:

För det första var jag lite kluven till om det gällde koncentrerad hallonsaft eller utspädd, men jag använde koncentrerad och det fungerade alldeles utmärkt. För det andra var hallongelén var ganska lite, så jag skulle kunna rekommendera att man kanske gör 1 1/2 sats för att få tillräckligt. För det tredje var konsistensen på både pannacottan samt gelén var trevlig, dock kändes gelén en aningen lös, kanske för att pannacottan inte var helt sval när vi hällde upp den, men den hade börjat klumpa sig så det var bara att sätta igång.

Superlätt att använda gelésockret, inga kluriga moment eller liknande. Bara tuta och köra. Rekommenderas varmt istället för gelatin. Det är ju lite störigare. Detta gör en dessert på 5 minuter – perfekt!

Konsistensen är mjuk och len, perfekt dessert. Ibland blir pannacotta lite stabbig av gelatinet och det blev inte den här. Vilket är bara positivt.

Överlag väldigt god smak, speciellt när man blandar både gelé och pannacotta på skeden. Hallon och vit choklad är ju alltid en fullträff.

Du kanske också gillar…