Festivities, Food, Hansson, Mom-Dad, OakNose, Weekend

Födelsedagsfirande

Söndag och finbesök.

Mamma och pappa rullade in på infarten och vi tog ut en citrondoftande färsk sockerkaka ur ugnen. Jag säger vi, men det är ju bara Addes förtjänst när det kommer till viss typ av bakning. A är bäst på att laga sockerkaka, pajdeg, lussebullar (to die for! Som jag längtar till jul) och matbröd. Han är så duktig min man!

Sen sladdade även Hansson in för att få sig en kopp rykande kaffe och lite förmiddagsfika.

Och där satt vi och mös på en gråmulen förmiddag i november, tyvärr utan Wilderbeast som fått förhinder.

Jag öppnade paket och kände mig väldigt älskad. Jag fick ett otroligt vackert Infinity-armband i vitt guld, men det får jag visa en annan dag då jag inte lyckats knäppa en bra bild på det och en supermysig glitrig top.

När vi värmt oss gott, tog vi en promenad genom byn och visade allt som händer och det är ju väldigt mycket just nu. För ett par år sedan styckades det upp 27 tomter som det var helt omöjliga att bli av med, men något hände för 2 år sedan för då börjades de köpas upp. Och nu är 24 av 27 sålda och på 10 tomter står det hus/byggs det. Trevligt med lite förnyelse. När vi flyttade in var det 200 personer som bodde i byn men nu måste det nog vara närmare 250 och så, inte att förglömma 30-ish hundar. Så byn växer och frodas, vilket blev väldigt tydligt när lokala tidningen skrev om byn i veckan.

Tillbaka till promenaden, en gråmulen söndagsförmiddag i november…

När vi kom hem ställdes När & Fjärran fram och till det godisskålen samt popkornen, en Lindbergs special. Alltid godsaker när man spelar spel, eftersom man behöver energin. ?

Man ska ju inte skryta men, ehm, födelsedagsbarnet vann ✌? men det hjälpte kanske att pappa slog dubbelslag och kunde bara besöka kundskapsstegar, mamma fick inte rätt om hon svarade på arabiska, Hansson fick bara sportfrågor och Adde helt enkelt inte fick lika många bildfrågor som jag. Mohahaha!

Efter segern lagades det lunch och det blev citronbakad lax med persiljeblomkål med hummersås.

Och folk åt med god aptit så det kändes ju kul! Mina föräldrar är ju inte riktigt vana med vårt sätt att äta, dvs undvikande av kolhydrater så det blir ju oftast inget ris, potatis eller pasta till maten. Men dom är inte så kinkiga och äter ju mycket grönsaker själva, sen om man serverar en godomlig sås till så brukar blomkål förvandlas till det närmaste potatis man kan komma ?

När vi ätit färdigt hade det blivit dags för päronen att rulla hemåt för att undvika söndagstrafken och mörkret. Ett supermysigt besök som tidigare aldrig riktigt blivit av få mamma och pappa alltid bott utomlands men nu kan man åka över dagen och det är bra med det. Nästan bara över en kopp kaffe, umgås i ett par timmar. Underbart!

Vi höll kvar Hansson några timmar till och bara slö-söndagade. Så skönt!

Tack för ett härligt firande 🙂

Du kanske också gillar…