Food

Kanelbullekakor

Jag såg framför mig, eller rättare sagt min mun dreglade sig till att det skulle vara sega och söta kanelbullekakor som smakade som en kanelbulledröm. Och ja, dom var goda men tyvärr hade jag lite för höga förhoppningar tror jag. Men det var absolut inget fel på kakorna men jag hade tänkt mig mer Subways-kakor, mums!

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • en liten nypa salt
  • pärlsocker till garnering
Rör ihop smör, socker och kanel till en fluffig smet. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Rulla bollar (modell större) och ställ ut på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite avstånd mellan bollarna, eftersom kakorna gärna flyter ut!
Strö lite pärlsocker över varje kaka. Grädda i 175 C i 10 minuter.

Du kanske också gillar…