Food

Datenight Von Dufva Seafood

Ikväll var det dags för datenight med min finaste Adde. Denna gången på Von Dufva och deras omtalade Seafood-fredag. Vi har pratat om att testa sen vi var på Road Kill Grill för två år sedan. Och ikväll var det äntligen dags, säsongens sista kväll och vi var taggade!

Vi hade bokat bord kl 18.30 och inne i lokalen var det full rulle med 80% av borden upptagna. Vi fick ett bord längst in i lokalen och fick sitta ostört. Vi beställde in dricka och sen var det dags att ta för sig av skaldjursbuffén.

Jag drack en Somersby alkoholfri rosé-cider som var riktigt smaskig. Den ska jag köpa hem.

Det fanns så mycket gott på buffén, massor att välja på, jag tror faktiskt inte vi testade allt för det fanns så mycket att välja på. Först ut en smaskig foccaccia, St Olofs ost, brie, druvor, sallad, varmrökt lax och frukter.

Sen räkor, hummer, crabba, kräftor i stora kar…

Rökta räkor, Moules Marinière (musslor i vitvinssås), potatisterrin, Calamare, Hunmersoppa och paj.

Så mycket gott att testa… omnomnom!

Och självklart lite Hummersoppa att starta med. Riktigt krämig och god med härlig smak och goda knapriga krutonger.

Jag testade även musslor för första gången sen jag var tonåring och det var ju riktigt gott. Jag har ju alltid tyckt att musslor är vidriga men det är ju oftast slemmiga, knastriga och gummiaktiga burkmusslor man har ätit då. Men dessa Moules Marinière var mjuka och smakade gott. Jag har länge velat köpa hem musslor och göra moules själv, men inte vågat då jag trott att de skulle bli sega. Men dessa var ju mumsiga! Nomnomnom!

Hummern var mjuk och mjäll, räkorna smakrika, crabban var god men har aldrig varit ett stort fan av crabba. Calamare superb! Allt var jättegott!

Lokalen tömdes på folk och vi var bland de enda kvar, sörplandes och smaskande. Denna typ av mat bör väl egentligen inte vara restaurangmat då det är svårt att ha ett bra bordsskick men ack så gott det är.

Efter middagen, trots att det inte fanns en kvadratcentimeters utrymme i magen så tog vi en titt på dessertbordet och tog in kaffe. två sorters tryfflar, chokladboll med strössel, hallonpannacotta, smulpaj, mandelbiskvi och chokladkaka. Åh så mycket gott.

Vi tog en av varje och delade på… favoriten var hallonpannacottan och den vita tryffeln med smak av citron. Allt var gott, med dessa var verkligen klockers! Mums!

Sen var det dags att tacka för oss och åka hem. Vi är verkligen supernöjda och kommer gärna tillbaka nästa säsong. Gott och riktigt fina råvaror, personalen är supertrevlig och det är helt enkelt värt pengarna! Man betalar 450 per person plus dricka, men det är verkligen värt varenda krona om man gillar skaldjur!

Solen stod fortfarande högt och gav stan ett vackert gyllene sken där vi gick hand i hand till bilen. Datenight med min man, min finaste Adde, som alltid hänger med påina knäppa upptåg, och stöttar i allt. ❤️

Hemåt… till vår älskade lilla fluff, en riktigt bra start på helgen. Ibland känner man sig helt enkelt rik, rik på riktigt! ?

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] hade Datenight på Von Duvfa och jag drack en riktigt god alkofri cider med rosé-karaktär från Somersby. Supergod till […]

Kommentarer är stängda.