Höllviken 2019

Höllviken dag 2

16 juli 2019

Vi kom ju i säng långt efter midnatt igår men jag hade iaf packat upp en hel del samt fixat ihop sängarna så att de stod ihop. Vi vaknade strax innan 0700 och insåg att vi sovit genom larmet vi ställt kl 06.

Jaja, jag började jobba med Uppföljningen som måste göras tidigt och Adde tog ut Max på prommis och sen var han iväg och käkade frukost med de andra kursdeltagarna och sen var det uppställning och därefter kursstart kl 0800.

Innan jag gick iväg på frukost, Anhörigfrukosten börjar kl 0800, så fixade jag mat till Lillbus.

Sen gick jag ut i solskenet och värmen, väldigt annorlunda väder ifrån igår… skönt!

Mot frukosten…

Frukosten var uppdukat och det fanns massor med gott. Mycket olika saker att få välja på och det känns väldigt kul att veta att man kanske inte behöver tröttna på frukosten.

Nomnomnom!

Efter frukosten så tog jag ett varv runt anläggningen och fotade lite…

Vackra mysiga lokaler med superfin utsikt.

Tillbaka till rummet och sen jobba…

Sällskapet är som vanligt väldigt engagerad ?

Fikadags men jag hoppade det, hade varit gott med en kopp kaffe men ville inte gå ifrån datorn. Fick en bild från Adde om att det fanns specialfika till mig… Hmmm choklad… mums!

Några timmar senare med en hel del frustration med jobbet så valde jag att ta en paus och gå en tur med Max längst havet.

Dags för lunch med Adde och de andra kursdeltagarna. Det serverades gravad lax och dillstuvad potatis samt pasta med skinksås och rödbetsbiffar. Vi testade båda rätterna eftersom jag inte är superförtjust i gravad lax eller stuvad potatis för den delen. Det serveras även en veckans soppa som denna vecka var broccolisoppa och en salladbuffé.

Efter lunch… mer jobb!

Och sällskapet har fattat grejen… han har det rätt bra “skithunden”. Mycket att titta på och många nya intryck gör en trött. Kanske borde göra honom sällskap i sängen när jag har jobbat klart för dagen…

Dagens middag var Wallenbergare med stekt potatis och gräddsås. Inte så tokigt, riktigt riktigt smaskigt till och med! Nomnomnom!

Sen tog vi en tur till Falsterbo och Skanör för att kika på “how the rich live” My god, vilka hus! Men först liten tur på stranden utanför kursgården, lilla bron mot Danmark.

Det är en väldigt vacker vik Höllviken. Tydligen långgrund och det tycker jag mig se på vattnets färg.

Ute i Östersjön mot Danmark är det en extremt stor vindpark och vissa dagar syns dom väldigt tydligt. Med en segelbåt i förgrunden.

Det är ju inte så mycket sandstrand på norra sidan av Höllviken utan mest stenigt och ängigt.

Falsterbo fyr… enligt internet en av Sveriges finaste fyrplatser. Vet inte riktigt om jag håller med men blev inget besök vid fyren idag, nästa gång tar vi nästa gång. Men det var inte helt lätt att ta sig ut till fyren om man inte följde skyltarna, många enkelriktade gator i Falsterbo.

Willys Jeep!

Skanör Hamn… Vackert!

Skanör kyrka, en väldigt läcker kyrka med massor av additioner i olika tidsepoker.

En härlig kvällsrunda med lite geocaching, fotograferande och inspiration av vackra hus och trädgårdar. Och vädret kunde inte ha varit bättre för en kvällstur!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] dag 1 – Höllviken dag 2 – Höllviken dag 3 – Höllviken dag 4 – Höllviken dag 5 […]

Kommentarer är stängda.