Blog

Fem en fredag 2023 v24: Sommarstart

Glad fredag! Vilken härlig dag 😉 Denna vecka har veckan verkligen sprungit iväg, jag kommer inte ihåg tisdag eller onsdag och det känns som att jag knappt gjort något alls. Men när man tänker efter så är det nog helt enkelt så att det har gått i ett och med dålig sömn och migrän och därför är det lite suddigt. Gårdagens migrän var riktigt vidrig, synrubbningar och illamående, men det ordnade upp sig efter att jag “vilo-jobbat” hela förmiddagen. Det kändes skönt att det gav med sig och vi tog en AW i solen på kvällen. Vaknade med migrän idag också men tabletterna har tagit och det är bara trötthet/dåsighet kvar… Men inte kan vi vara trötta idag för ikväll har vi jobbets årliga sommarfest!

Så idag jobbar jag på kontoret och försöker fixa inför kvällen. P.g.a. dubbelbokningar kommer vi inte kunna vara på taket, så eftersom vi har världens nästa PP i gänget så kommer vi vara hemma hos henne. Snällast! Så det blir poolparty också, det låter inte alls dumt i denna hetta 😉

Men innan vi kan slappna av vid poolen så ska det jobbas en del under dagen, fredagsfrukost först, sen ska ett gäng möten på förmiddagen, sen köra över all mat och dryck från kontoret till PP och göra inköp inför kvällen. Därefter är det dags att rulla hemåt vid lunch och tar lunch hemma hos Adde och sen tar vi och jobbar hemma på eftermiddagen med lite möten innan vi tar helg och förbereder inför kvällens festligheter!

Men innan vi gör allt det där så tar vi så klart och svara på veckans Fem en fredag frågor som ElisaMatilda knåpat ihop. Veckans tema är Sommarstart!

1. Vad åt du ofta på sommaren som liten? Ohemuliga mängder jordgubbar! Vi plockade i det egna landet hemma, vi åkte till jordgubbssjälvplock och vi blev bjudna på jordgubbar överallt. Helt magiskt gott!

2. Hur är sommaren sämre än övriga årstider? Myggen och flugorna, helvetesdjuren! Jag får så otroligt stora myggbett och förr i tiden tog jag extra tabletter, Tavegyl, för att lindra kliigheten på myggbetten, men jag har slutat med det, dock känner jag att mår inte lika dåligt av myggbetten heller, så det kanske börja bli bättre!

3. Vilka platser besökte du ofta på sommaren som ung? Insjöar, speciellt Kvarnsjön eller Yngern där jag växte upp. Tyvärr är det ganska sällan man som vuxen åker och “badar” tycker jag…

4. Vad är något du vill göra i sommar? Njuta av solen, läsa böcker och bara att Adde, Max och jag ska må så bra som möjligt! Och fixa i ordning i huset så att det börjar kännas mer “klart”.

5. Spenderar du hellre sommaren på landet eller i storstad? På landet, alltid! Visst ett besök till storstan eller stan överlag för att äta, eller umgås kan vara väldigt trevligt men det är också ganska mycket “varmare”. På landet kan det fläkta och man kan njuta av naturen, det gillar jag!

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. säger:

  Jordgubbar är goda i alla former!

 2. vi hade också ett litet jordgubbsland, mums! Trevlig poolparty!

  1. Karoleen säger:

   Tack du! Jordgubbsland är supertrevligt!

 3. säger:

  Fin bild av maskrosen

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla!

 4. säger:

  Jag har börjat att bada på senare år, jag gillade det inte nämnvärt när jag var yngre. Att ligga på en strand är inget som någon i familjen gillar mer än under ett par timmar någon gång, men jag brukar bada efter att ha sprungit. Bäst är att springa tidig morgon och sedan bada naken i skogssjön.

  1. Karoleen säger:

   Åh, det låter ju väldigt härligt med en löptur och sen bad! Nakenbad har aldrig varit min grej, men jag kan se tjusningen =)

 5. Delar din kärlek till jordgubbar, drinken på bilden ser helt underbar ut! Är också hel överens med dig om de där eländiga flygfäna som gör att det kliar överallt. Din maskrosbild är också suveränt bra.

  1. Karoleen säger:

   Kul att vi är överens! Ha en fin vecka =)

 6. säger:

  Så trist med migränen, den kan ju bli värre när det är varmt och sen starkt solljus på det. Jag är inte drabbad men min dotter har återkommande migrän, ibland så illa att hon fått ligga några dygn på lasarett för att få smärtlindring.
  Det låter toppen med sommarfesten, hoppas ni hade riktigt skoj. Ha en skön sommar

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla Paula =) Migränen kommer och går ibland, men det är så det är ibland.

 7. Jordgubbar känns ändå som något som hör sommaren till, som du skriver sä började det för mig som barn att äta det också.

  Många som har AW nu 💕

  1. Karoleen säger:

   Mmmm…. det är ju väldigt gott! Ruskigt gott!

 8. Insjöar besökte vi också, i synnerhet när vi tältade. Men myggen brukade vara en pläga där.

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, myggen är plågor jämt 😉

 9. fina bilder! ekan i sjön är så fin. förr var det insjöar jag badade i. numera blir det havet. jordgubbar är helt underbart. jag gillar körsbär också, förstås

  1. Karoleen säger:

   Havet är ju favoriten så klart! =)

 10. Jordgubbar ÄR sommar på något sätt. Och vilken härlig bild på glaset med kallt o jordgubbar, den blev jag sugen på att smaka. Insekter är en av de värsta sakerna med sommaren, håller helt med. Och ja man var bättre på det här med att tillbringa fina dagar på stranden, åka o bada när man själv var ungdom eller hade barn… Ha ett fint helgslut

  1. Karoleen säger:

   Tack du! Det är sommar!

 11. […] hittar ni här 2022, 2020, 2019, 2018, 2017 – Härliga kvällar från tidigare år! Som ni säkert läste tidigare så fick vi ju ändra planerna lite pga dubbelbokning. Men hur som hamnade vi hemma hos PP och […]

 12. […] Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Paula, Nilla, Susie, Debutsky, Susanne, Mia, Jeanette, Karoleen, Kerstin, Anna, Nina, Ingrid, Birgit, Lotten, Tant Augusta, Gerd, Klimakteriehäxan, Angelica, […]

Kommentarer är stängda.