Semester 2023

Semester 2023 dag 13

Herregud vad det regnar! Men vi försöker att inte deppa ihop… Att vi inte kan jobba ute eller åka på några roliga äventyr. Att hyra grävare för att gräva i lera och vattenpölar känns inte speciellt kul!

Ett sätt att inte deppa ihop helt är att äta god mat! Och imorse log avokadogudarna mot oss och vi hade ett gäng perfekta avokados. Och som alla vet är det en snäv tidslucka på ca 4 1/2 minut då avokadon är som bäst. Och då gör man givetvis Hipsterfrukost, Avokadotoast med ägg!

Det har blivit lite av en favoritfrukost hos oss och håller oss mätta och belåtna länge.

Jag steker bröd i lite smör, gärna surdeg men vanlig toast går också bra. Sen mosar jag ihop avokado med kryddor, vanligtvis lite vitlök, paprikapulver, chili, och lök, och brer på mackan. Sen toppar jag det med ett ”sunny side up”, dvs ett stekt ägg med lös gula och toppar allt med nymald peppar (min kvarn innehåller svart-, vit-, grön- och rosépeppar) och flingsalt. Nomnom!

Efter en brilliant frukost fortsatte arbetet inomhus. Det plockades, sorterades och rensades. Sen ringde Svärfar och sa att han var påväg ut till oss. Trevligt med spontanfika! Vi hann inte baka något så det blev köpefika, hallonmasariner (en favorit hos mig) och Drömrulltårta till killarna.

Regnet fortsatte resten av dagen men Bullen behövde komma ut, så det blev en snabbtur i skogen. Blött!

Och pga massor av olika anledningar blev det middag strax efter 21. Och då passade vi på att använda den härliga hummerfonden jag kokade igår, och gjorde Hummersoppa! Och som jag sagt tidigare, jävlar vad god den är!

Fonden får koka upp igen, och sen har jag i grädde så att det späds ut lite. Jag steker krutonger vid sidan av. I skålarna lägger jag i oftast något ”kladdigt” i botten, en klick créme fraîche eller färskost, något lite syrligt, men eftersom jag hade hemmagjord labneh (en silad myntayoghurtsås) så klickade jag i den. Sen toppar jag med hummerkött och därefter har jag på soppan. Toppa soppan med en hummerstjärt och krutonger! Mums!

Du kanske också gillar…