Semester 2023

Semester 2023 dag 12

Idag fick vi ställa klockan för att komma upp i tid. Regnet stod som spön i backen mär vi vaknade och Adde tog en snabb morgonprommis med Maxen och så fixade jag en hundfrukost och kaffe till oss, innan vi hoppade in i bilen och rullade nästgårds!

Vi skulle till Himmelsby för att avnjuta deras frukostbuffé. När man bor så nära glömmer man ibland bort att det inte är så svårt att lyxa till vardagen, eller semestern för den delen. Himmelsby är ett spahotell egentligen, men har både konferensmöjligheter samt padelhall. Jag har varit där och Spa:at med PP och Löperskan samt ätit både middag och lunch med Adde.

Och alla gångerna har jag/vi varit mer än nöjda. På senare åt har de byggt ut en hel del och fått det riktigt fint! Det enda som känns extremt olyxigt är parkeringen, som syns lite till vänster i bild, men som ni ser här är entrén väldigt vacker!

All mat serveras i denna lokalen med mjuka och sköna stolar och härligt ljus.

På buffén fanns nästintill allt och lite till, blandannat olika sorters bröd, pålägg så som skinka, salami, leverpastej och olika ostar.

Frukt & grönt, både som pålägg och i egna bitar. Samt i olika former, i juicer och smoothies.

Det erbjöds varm mat också, bacon, äggröra, kokta ägg, korvar och pannkakor.
Givetvis fanns även fil, yoghurt samt flingor av alla de sorter. Samt overnight oats om man kändes sig manad.

Och som bonus fanns även sillar, gravad lax, ägghalvor, laxröra & skinkröra. Och säkert en massa annat som jag missade eller glömt bort.

Det fanns helt enkelt massor av gott att äta! Och jag börjar nästan alltid med något varmt! Med kaffe och en hälsoshot, dock missade jag att det stod att hälsoshoten innehöll selleri. Djävulens grönsak 😉

Äggröran var väldigt god, och jag lärde mig också att vispad grädde och hallonsylt som blandat sig med äggröran var ganska gott 🤣

Sen slog jag till på lite kallt och en macka! Och givetvis mer kaffe och en bärsmoothie, som var väldigt god! Att det ”råkade” halka in en pannkaka på den här tallriken vet jag inte alls hur det gick till 😉

Kaffe och efterrätter om man ville ha sig något sött!

En Minimuffin med blåbär t.ex… fast jag kände inte riktigt att jag orkade en…

Fast när jag satt mig och grunnade om jag verkligen inte hade liite liite utrymme till att trycka ner en pannkaka eller en muffins, hade Adde tagit med en muffins till mig. Han vet ju att jag alltid vill avsluta med något sött och denna munsbit var faktiskt ganska perfekt!

När vi var mätta och belåtna och regnet fortsatte att falla, rullade vi mot stan för att kolla till hemma hos Hansson. Vattna lite blommor och vitja posten, och sen en tur med Maxen för att aktiveras lite. Innan vi rullade hemåt!

Hemma fixade jag med ett blogginlägg och ett laptopställ jag fått testa i samarbete med Leitz och Buzzador! Big like på det!

Och sen fortsatte vi jobba undan listan med saker som skulle göras, som inte är ”värda” bilder men behövs fixas med. Tog en liten break och läste medan Adde fixade med kassörsgrejer. Började med The Butcher and The Wren av Alaina Urquhart som jag beställt från USA. Det är en av tjejerna från Morbid-podden som har skrivit den och den har fått mycket bra recensioner, så jag ser väldigt mycket fram emot den. Samt Paul Holes bok Unmasked, Crime Screne-gurun som hjälpte till att fånga Golden State Killer med hjälp av DNA-matchning via familjeDNA. Båda böckerna har jag letat efter länge och äntligen för någon månad sedan gick de att beställa!

Passade öven på att koka ny hummerfond med hummerskalen i frysen. Gäller att passa på när man vill tömma frysen att äta lite Hummer 😉

Kvällen avslutades i soffan efter att jag tagit Max på en kvällstur när Adde var och sköt skeet. Och sen slog min nyaste typ av migrän till igen, den sätter sig i bakhuvudet på båda sidorna och trycker både upp mot huvudet men också ner i nacken. Smärtsamt och genererar stelhet vilket sen leder till nackspärr. Supermysigt, NOT! Och trots att vi var ute och kikade efter eventuellt Norrsken gick vi bet ikväll! 😔

Du kanske också gillar…