Semester 2023 Sjöbo

Semester 2023 dag 15

God kväll från Skåne! Idag vaknade vi lite lagom och tog frukost på altanen. Svärfar hade lagat ägg, bacon och rösti, inte alls tokigt! <3

Adde rullade iväg till Svågertorp för att kolla till ytterligare en vapenbutik som han ville besöka och jag ock svärmor passade på att handla lite mat på Ica. Max och Svärfar stannade hemma och mös själva. Vid 14 skulle vi hämta upp en To Good To Go-påse från Möllans Café, så Svärmor, Adde och jag passade på när vi var på väg till dagens äventyr.

Vi skulle till Eriksgården och äta deras Bärbuffé! Fått så många tips om denna och jag älskar ju bär, så det skulle bli så trevligt!

Hur mycket folk som helst, men det gick snabbt och lätt att köpa det vi skulle eftersom de hade tänkt till lite. Mycket smidigt! Ett väldigt uppskattat ställe för barn kan tänkas då de verkligen har många olika lekplatser och bra lekutrymmen. Gällde att läsa instruktionerna för Bärbuffén så att man inte blir portad! 😉

Vackra lavendel runt husen, troligtvis för att man vill att insekterna skulle hålla sig där istället för runt gästerna. Tyvärr fungerade det inte så jättebra, då det var otroligt mycket getingar överallt. Men som getingallergiker så kände jag att det var väldigt skönt att jag inte var “rädd” för getingar, för de var verkligen överallt och gärna väldigt nära allt det söta som skulle ätas. Tyvärr hade de inte riktigt fått till att getingarna hölls sig på behörigt avstånd från gästerna, men det är ju svårt eftersom de behöver bin och getingar för att pollinera sina odlingar. Men jag tror nog att det blir en hel del stick på gästerna… Tänkte mig att det skulle hjälpa en hel del om de hade getingfällor med väldig koncentrerad söt saft som hänger i pegolataket osv, för att få bort lite av dem. Självklart svårt, men jag kan tänka mig att de skulle behöva göra något lite mer för att få till det. Flera jag känner skulle ALDRIG kunna sitta och äta något här då de skulle vara livrädda hela tiden.

Bärbuffén var magisk! Det fanns så mycket gott! Och var uppdukat väldigt bra så att det var svalt och skönt där “godsakerna” fanns och det var gott om utrymme för alla männskorna. De hade delat upp de olika delarna av buffén så att det blev lätt att ta det man ville ha vid en station och hoppa över det man inte ville ha.

Bären – jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär. Så goda och egenodlade! Alltså, bär är bland det godaste som finns. Jag kände att jag kunde ha tagit skålar med BARA bär men det fanns ju så mycket annat gott också.

Det fanns kulglass av olika smaker och så mjukglass i olika smaker. Jag älskar mjukglass, så det var ett givet val. Sen fanns det massor av olika strösselsorter och såser, och diverse annan topping. Jag håller mig ju nästans alltid till kolasås och lakritssås. Tyvärr fanns inte lakritsströssel men det behövdes verkligen inte. Sen fanns ett bord med kärleksmums och kolaflarn och sen 7 sorters maränger. Lakrits och violmaränger var mina val. Dock glömde jag testa flädermarängen, det lät väldigt gott. MUMS! Har säker glömt bort något, men det fanns hur mycket gott som helst!

Här hamnade vi, på ett väldigt lugnt och mysigt ställe. Skönt och svalt.

Min första skål godsaker! Såååå gott!

Adde är ju inte så förtjust i bär så han tog en ostburgare med pommes istället. Och den var väldigt god, en smashburgare med bra smak. Tyvärr var pommesen inte så bra, den var sladdrig och oljig, inte alls knapriga, så jag vet inte om de var gamla eller om oljan de steker i var för kall. Tråkigt!

Getingarna var väldigt ettriga så det blev lite jobbigt att äta sina godsaker. Jag är som sagt inte rädd för getingar, men är vill absolut inte bli stuken i munnen eller i närheten, då jag tidigare har haft anafalaktisk chock vid bett och bär en Epipen. Det blir ganska otrevligt om jag blir stuken, så jag försöker undvika det så gott jag kan. Men därför fick vi helt enkelt offra en av mina maränger till den mest envetna getingen som helt enkelt inte ville lämna min skål ifred. När den satt sig på marängen flyttade vi helt enkelt marängen till bordet och där satt getingen tills vi lämnade… Jättenöjd! Och jag slapp den runt munnen. Win-Win.

Skål nummer två… nomnomnom!

När vi ätit oss fulla med bär och maränger, så kände vi att det var dags att röra oss vidare. Så där vuxet, att man inte tar en extra skål trots att man vill, så att man slipper bli spymätt… Trist 😉 Haha! Ytterligare ett mysigt ställe att sitta!

Efter godsakerna passade vi på att besöka butiken som hade massor med kul saker! Dessa tre chilisåser kändes väldigt spännande, vi köpte dem inte, men nästa gång kanske =) En sås som heter något med Holy Fuck eller Meat Lust kan inte vara dåligt 😉

Eriksgårdens egna bär kan köpas i butiken, till samma pris som man köper bären hemma i butiken. Men dessa är garanterat finare, större och godare!

Butiken hade nog allt och lite till…

Och så lite till… Vi köpte två burkar, jordgubbsformade som jag blev väldigt kär i, och de var väldigt billiga… Så de fick följa med hem, perfekta souvenirer 😉 Många kakor kan bo där! 😉

Sen åkte vi hemåt och planerade lite för att att Dr. Spiderpig med familj skulle komma över på middag. Svärföräldrarna och Svågern bor i samma bostadsområde, en gata ifrån varandra så det är nära och bra. Maxen och Svärfar hade haft det trevligt hemma och Max hade varit snäll, så vi slipper skämmas 😉 Adde tog en tur med Maxen och sen tog vi en kaffe och en fika eftersom vi fått fina bullar från Möllans. Dessa med pistasch var väldigt trevliga, och att jag ätit glass, maränger och bär till “lunch” gjorde inget alls… 😉

Till kvällen kom svågern Dr SpiderPig, Svägerskan och hela familjen. Kul att alla barnen var med, för jag tror nog att det var ganska många år sedan vi träffade alla fyra barnen, och nu har de äldsta två, ThAnakin och L’Yoda, blivit så stora, så de tycker att hänga med familjen är väl lite tråkigt. Pysslan och LillaVilden är ju så små och söta, och hänger förhoppningsvis med några år till. Maxen hittade ett ställe i närheten som han tyckte var mysigt att sova i lite… förutom där låg han och tittade ut i trädgården och såg till att inga obehöriga kom och störde 😉

Det grillades och sen blev det ostar till efterrätt, och vi umgicks med god mat och många skratt tills det blev för kallt och mörkt ute. En ädelostsås som kunde ätas med sugrör och Lillvildens “FuckOff” som en kyckling får bli kvällens höjdpunkter 😉

En härlig kväll och en härlig solnedgång blev det. Och när det blivit mörkt och kallt och barnen gått hem i omgångar, och när det var dags att tacka för denna dagen tog Max och Adde med Pysslan och Dr SpiderPig en kvällspromenad. Och sen var det dags att krypa i säng!

Du kanske också gillar…