Semester 2023

Semester 2023 dag 14

Idag tog vi och gjorde en spontanare… Vi packade ihop lite kläder, Maxens grejer och bestämde oss för att åka till Svärföräldrarna i Skåne! Ja, det är så vi jobbar i vårt hem 😉 Vädret i Östergötland var inget kul och vi kunde ändå inget göra av det vi hade planerat, allt utomhusarbete regnade bort och alla aktiviteter som jag hade planerat är inget kul att göra i regnet. Så istället för att vara frustrerade hemma så tog vi het enkelt en sväng till Sjöbo. Efter en promenad och snabbpackning så packade vi bilen och rullade in mot Linköping. Ute hos oss var det regnigt och grått men in mot stan tittade den vackra blåa himlen fram, dumma väder 😉

Vi stannade till hos Hansson och kollade till växterna och titta bara på dessa liljor…. magiska!

Sen rullade vi söderut efter att vi plockat upp lite frukost… Kaffet tog vi med oss hemifrån, för inget slår vårt goda hemmakaffe!

Och så fort vi börjat komma lite söderut, utanför Mjölby sprak det upp väldigt fint. Det var bara kring Linköping som var trist och grått och mer skulle det bli!

Jag passade på att skriva ihop Fem en fredag inlägget på vägen och det passade väldigt bra att ha något sånt att göra när vi ändå skulle åka så långt. För vi åkte inte raka vägen utan skulle ta några stopp på vägen via några vapenbutiker som Adde ville besöka. Men innan Gränna hade vi inga stopp och det var vackert väder kring Vättern och vidderna öppnade upp sig.

Hello typ-ish Hjo! Älskar att åka vägen bredvid Vättern, har någon tanke på att vi skulle åka runt Vättern längst vattnet, men vet inte om det går hela vägen, men en bit går säkert. Adde bodde tidigare i Mariestad och då tänkte vi att man kunde ta en tur och få med även ett besök där. Äta Pizza på Prebende 😉

Rull rull rull…. Och här började molnen dra ihop sig lite…

Kring Glumslöv var det jämngrått igen och så kollade vi vädret i SMHI-appen och insåg att det vidriga vädret hade flyttats senare men också blivit mycket värre. 40 mm på måndagen hemma, fy fan!

Vid Landskrona stannade vi till för lite mat på Max. Eller vi tog maten på rull men jag störde mig på den här skylten… Den engelska delen är helt grammatiskt fel, suck, på engelska är placeringen av kommatecknet väldigt viktigt! Denna uppmaningen om att tömma bilen är enbart till för dem som heter “Yourself”…. och är kanske inte vad skylten egentligen vill säga.

Sen blev det stopp vid nästa vapenbutik i Åkarp, min kompis Bergets gamla hoods. Jag och Max promenerade och stannade utanför medan Adde förkovrade sig i butiken.

I Skåne och Arlöv är det vackert, det är också Bergets gala hoods 😉 Tror det var här vi besökte Berget en gång för 20-ish år sedan, och vi fick träffa “Snygga killen” som hon precis träffat och ville bli tillsammans med, som hon sen gifte sig med, A2! <3

När vi började närma oss Sjöbo försökte vi hitta tillbaka till ett promenadstråk som vi hittade förra gången, men tills slut hittade vi ett bättre ställe runt Björka militärområde.

Vackert!

Björka verkar vara ett väldigt bra promenadområde och de som bor längst vägarna som går runt Björka bor otroligt härligt!

Superbra ställe att rasta av en rastös vovve som fått ligga i bilen en stund!

Efter en promenad, så gick jag tillbaka till bilen, och Adde och Max fortsatte framåt. Så att Max skulle få en längre tur och jag hämtade bilen. Lågt där borta i bilden ser ni Max och Adde…

Sen var vi äntligen framme hos Svärföräldrarna i Sjöbo! Deras nybyggda hos är vackert och mysigt och vi har inte varit här på övernattningsbesök tidigare och inte heller när de varit här. Vi var här en gång innan huset var helt klart när vi var i Höllviken 2019 men då var Svärföräldrarna bortresta. Och vi har ju varit här tidigare när vi hjälpte Dr Spiderpig & Lilla My flytta in i huset och sen även fixa lite när de flyttat in samt när vi hämtade hem Max som är född i Sjöbo.

Svärföräldrarna hade fixat iordning så att vi kunde bo i gästrummet som Dr Spiderpig också använder som arbetsrum och då blir det ju lite lättare att komma och hälsa på. Vi hade pratat om att vi skulle försöka komma ner denna semester, men vi var ju verkligen lite överdrivet spontana för Svärföräldrarna fick bara några timmars förvarning. Vi är ju ganska spontana av oss, men det gör också att andra kanske tycker att vi är lite väl jobbiga 😉 Men hur som helst, var vi väldigt välkomna hos Svärföräldrarna och vi packade in några väskor, satte upp ett långkoppel till Maxen utomhus och ett kompostgaller vid altandörren ifall vi ville att han skulle vara inne, så var vi installerade 😉

När vi fått rundvandring och suttit och pratat en stund på altanen, åkte Svärmor och jag iväg och beställde middag. Vi beställ lite olika att dela på. Denna sushi var väldigt fin!

Och Kycklingspett med jordnötssås och Pad Thai. Mums!

Maxen är ju ganska soft när han känner dem vi är med, och det “bara” är vuxna, så han la sig till rätta i trädgården eller under bordet och bara slappnade av. Vi satt ute länge, till det blev lite för kallt ute och mörkret föll runt omkring oss…

Sen gick vi och la oss, och då var denna dagen även till enda. Inte alls som vi trodde denna fredagen skulle vara, men varför inte spontana en resa till Skåne när man ändå inte har bättre väder! 😉

Du kanske också gillar…