Semester 2023

Semester 2023 dag 26

Sista onsdagen på semestern, det är inte många dagar kvar nu men det var i alla fall uppehåll en del av dagen idag! På eftermiddagen tog vi en tur i skogen. Vi var på jakt efter kantareller men det fanns inte en enda liten guling. Vi såg narrkantareller och några få soppar, men inga Karl Johan eller några kantareller. Märkligt med tanke på så mycket det har regnat den senaste tiden. Men men det blev en bra tur i skogen och Max var supernöjd, han älskar ju skogen, så mycket kul att spåra. Här ser ni också hans nya bur och han verkar gilla den då den är aningens större än den andra buren. Han ser kanske inte så nöjd ut, men han gillar ju oftast inte att bli fotograferad.

Efter skogsturen vände vi hemma och duschade och bytte om för en AW på stan med Hansson. Vi hade bestämt att det skulle bli en restaurang med uteservering och att vi SKULLE sitta ute. Weather be damned! Vi valde mellan 1854 och Cioccolata och vi landade på Cioccolata!

Uteserveringen finns både på Ågatan samt Klostergatan och vi satt i “backen” upp för Klosterbacken. Supersmart använing av denna yta och perfekta bord och bänkar att sitta i här! Vi lyckades pricka in AW-timmarna så det blev “bra pris” också 😉

Jag körde och tog en Cola Zero – och om jag ska vara ärlig tycker jag nästan att det kan vara lika gott som något annat. Visst en riktigt god drink är ju magiskt gott, men så här när man träffas och umgås är en kall Cola alldeles gott! Sen att man får en limeskiva i är också något jag verkligen uppskattar, det är mycket godare med en lime än citron tycker jag =)

Jag valde Cioccolata´s hamburgare till middag. Det var en 200 g wagyukött från Bjursund. Serveras på briochebröd med dijonnaise, emmentalerost, saltgurka, rostad lök, karamelliserad lök, bearnaisesås och pommes frites. Nomnomnom! Burgaren var riktigt god och mör men ändå med en härlig stekyta. Stor men jättegod!

Adde tog en Capricciosa, enkelt och bra! Toppad med tomatsås, mozzarella, champinjoner och prosciutto. Bra pizzabotten och bra topping, men ett JÄTTESTORT MINUS var att det var burkchampinjoner på pizzan. Sega och superläskiga, i alla fall för mig! Adde är inte lika känslig men brukchampinjoner tycker jag alrig är ok på en pizza!

Hansson tog en ugnsbakad laxfilé! Den serveras med färsk grön sparris, sourcremesås samt färskpotatis slungad i brynt smör och dillfrö. Såg verkligen jättefin ut och sourcremesås lät jättegott, måste hitta något sånt för att ha hemma! Sen gillar jag när man slantar sparris på det här sättet, mycket gott och knaprigt.

Vi hade en del att avhandla men vi satt också bredvid en första date som verkade gå väldigt bra. (De syns alltså inte i bilden) En polis och en chef som hade ett “gäng specialister under sig”. Jag hade så svårt att “stänga av” deras konversation, så det kändes nästan som att jag satt i knät på dem, men så var det. Det blev riktigt spännande när hon fick veta att han game:ade och tyckte att det lät barnsligt men han lyckades verkligen få tillbaka henne. Önskar dem verkligen lycka till 😉

Det blev en riktigt bra kväll och mycket skojigt! Och så lite planerande på det inför de sista dagarna på semestern. Tack killar för en kul kväll!

Du kanske också gillar…