The Crazy Three

Turbulens

I onsdags träffades torsdagsklubben för en AW. Hansson var ledig torsdag och fredag så för honom var det ”fredag” men för oss en lillördag och vi var taggade! Dels var det länge sen sist men också för att vi var väldigt pepp på Linköpings nya bistro med flygtema, Turbulens! Flygnördarna (tillika grabbarna) var väldigt pepp och jag hade sett många härliga inredningsdetaljer från flygplan som jag vart helt såld på på deras Instagram samt läst dryckesmenyn, med mängder av superhäftiga signaturdrinkar.

Turbulens ligger på Stora Torget och är en homage till Linköpings flyghistoria och samt en tillbakablick på flygens romantiska era med vackra flygvärdinnor och läskande drinkar och lyxet som flyget en gång innebar! Ett hotell med vingar möter ArtDeco stil. Och Turbulens har vävt in massor av fina detaljer i sin utformning av restaurangen. Lyxigt, ArtDeco och flygplansdetaljer i en salig blandning.

Till och med fonten på menyn ger en ”nodd” till flygets glansdagar med ArtDeco touch! Så enkelt men ack så effektivt! 😊

Och till min stora förtjusning fanns det ett bord där man fick sitta i flygplansstolar och välkomnstbåset var en drinkvagn från ett flygplan. (Som jag för övrigt letar efter själv, då jag vill ha det som drinkvagn/barbord. Nån som vet var de finns, hojta till! ) Men vart var flygvärdinnorna? 😉 Och min säkerhetsgenomgång saknades 🤣

Till förrätt beställde vi in en “Frequent Flyer Basket” att dela på, med pommes, mozzarellasticks, chili cheese tops och lökringar med en rökig chilisalsa och en ailoi. Gott och precis lagom att dela på! Chilisalsan var galet god, den vill jag ha receptet på! Nomnomnom!

Tyvärr fick vi inte in vår dryck fören vi nästan ätit färdigt förrätten, så det var ju lite tråkigt. Och det var ingen avancerad drinkbeställning med en Cola Zero, en Öl och en P2 till mig. P2n var jättegod och absolut något jag kan tänka mig att göra hemma, tom Adde tyckte den var god trots att det var en drink 😉 Den innehöll vaniljvodka, apple sourz och sprite – så lite sötsyrlig! Ingen höjdare i presentationen dock 😩

Maten kom in snabbt och vi hade bestämt olika rätter som vanlig! En Destination: Texas för mig och en hamburgare blir sällan speciellt upphetsande i uppläggningen, men smaken var superbra! Hamburgare var en 160 g smashburgare av nöt med de vanliga toppingarna, dressing, krispsallad, cheddar, rödlök och picklad chili. Stjärnan var den picklade chilin, som det var alldeles för lite av på burgaren men annars var det en helt vanlig burgare! Serverades med pommes och bea, som sig börs! Dock kan jag tycka om det skulle vara en Texas-inspirerad burgare är det kanske lite konstigt att burgaren inte var mer amerikansk. Typ BBQ alternativt en coleslaw eller en ranchdipp.

Adde tog en Sky High Steak, som var en ca 250 g Ryggbiff med kappa som toppades med en bacon och purjolökscrumble. Och serverades med pommes, bea och rödvinssås. Såg väldigt fin ut! Men tyvärr så var vi inte helt nöjda med den heller, köttet var segt och de frågade inte vilken temperatur man ville ha köttet, vilket är lite konstigt. Bacon och purjocrumble var stekt bacon och sauterade purjobitar som knappt var sauterade. Konceptet crumble är vanligtvis att något är i småsmåbitar och smuligt, och dessa var nästintill stekta… så jag vet inte riktigt om de träffat rätt där. Och med ett ganska saftigt pris vill man ju gärna att det är bra, vilket det tyvärr inte riktigt var denna gången! Trist på vad som kunde ha blivit en riktigt 10-poängare.

Och Hansson tog en Last minute to: London! En Fish & Chips, med pankopanerad torskfilé, remouladsås, citron och pommes. Jättefin, men om det nu är en London-inspirerad Fish & Chips var är maltvinägern och mushy peas? Visst kanske inte så vanligt i Sverige men det hör till!

När vi ätit upp så hade det gått ungefär 1 timme från när vi kom, så de var sjukt snabba och det var kanon, och props till dem för mycket kul att titta på och de roliga namnen på maträtterna! Sen försökte vi beställa lite mer att dricka men vi fick ingen kontakt med vår servitris och signaturdrinkarna som jag längtat så efter fanns inte ens på menyn… Så vi tröttnade! Och eftersom det var ganska svårt att få kontakt med servitrisen, trots att det inte var speciellt fullt i restaurangen, de första hade lämnat när AW-priserna upphörde, så Adde gick upp och betala vid baren. Inga större problem med det, men där hittade Adde en ram med en meny på deras drinkar… men då var det ju lite sent…

Så vi hade varit ganska pepp på att få testa något nytt ställe, men blev tyvärr lite besvikna. Kändes inte som att vi var speciellt välkomna eller att de ville kunna sälja mer dryck osv. Vi brukar absolut inte vara speciellt kräsna men vi vill ha bra mat, vilket vi till stor del fick men tyvärr tror jag vilket annat ställe som helst kunde leverera samma mat om inte bättre. Kanske trodde vi att konceptet var annat än vad vi fick, men från bilderna och deras annonsering kändes det som att vi skulle besöka ett lite ”lyxigare” bistro á la flygets storhetstid… Och tyvärr levde Turbulens inte upp till det 😩 Och jag är lite ledsen att jag inte fick testa en Pink Aviator, Fear of Flying eller en Jet Fuel… signaturdrinkar men roliga temanamn är jag löjligt förtjust i!

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

 1. Låter otroligt trevlig och mysigt. Kul att komma iväg så där. Det är ju alltid något speciellt med att äta ute.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så! Mycket trevligt var det!

 2. Vad trist att maten och servicen inte levde upp till den fina lokalen. Maltvinäger använder jag jämt, går att köpa på Coop i Visby så det är inget svårt att få tag på!
  Jag håller verkligen med om att går man ut och käkar så ska det vara extra gott och dessutom bra service!!!
  KRAM-Susie

  1. Karoleen säger:

   Ja, för att vara något som jag verkligen såg fram emot, så blev det verkligen inte bra. Trist!

Kommentarer är stängda.