Food

Malak

I helgen var vi på Malak! En ganska nyöppnad Kolgrill i Tornby som jag hört mycket gott om. Jag har varit sugen på mellanöst-isk kolgrill ett bra tag nu, det är ju såå gott, och nu äntligen passade det bra i tiden medan vi var ute och gjorde ärenden tillsammans med Hansson. Min egyptiska ådra kommer fram ibland och ibland är det inte den ”vanliga” maten jag vill ha, utan kofta och kebab – the Masri way! Vi var i bl.a. på Återvinningen, jobbet, Mörtlösa på Net-On-Net och Dollarstore och sen blev det en sväng på Tornby.

Malak som betyder Kung, ligger mellan IKEA lagret och EKO i en stor lokal, som kanske egentligen inte ”bör” vara en restaurang, men jag tycker de verkligen har fått det mysigt med fin inredning! Och längst ena väggen kan man se in i köket och ”kolgrillen”.

Många goda alternativ på menyn, och det kändes som att man skulle kunna äta något nytt varje gång man är här… Men vi valde i alla fall tre olika, som vanligt, och Adde valde en Döner kebab. Som verkligen inte gick av för hackor! Mycket gott kött och bra kebab, och god sås. Mycket mat!

Hansson tog en Ali Nazik kyckling som var grillad kycklingfilé serverad på en bädd av aubergineröra, yoghurtsås, sivripaprika och tomat. Till valde Hansson pommes och den kom med bröd. Riktigt god smak på kycklingen och den röda såsen var väldigt smakrik, undrar vad det var för sås.

Jag valde en Beyti Kebab – grillade lammfärsspett i tunnbröd med tomat, sivripaprika, tomatsås, tzatziki och brynt smör. Serverades med pommes och man kunde välja normal och extra stark. Beyti kebab betyder husets kebab och denna variant har jag inte ätit tidigare, men det är en ny favorit. Lammfärsspetten hade supergod smak och tunnbrödsrulle varianten doppad i tomatsås blev grymt gott.

Superhäftigt färg på de gröna sofforna!

God mat och bra service och bra priser! Absolut inte den mysigaste lokalen, men de har fått det mysigt ändå tycker jag! Malak kommer vi helt klart besöka igen, gillar man mat från mellanöstern rekommenderas Malak!

Du kanske också gillar…