Blog

Fem en fredag 2023 v42: Egenskaper

God morgon till ett småsnöigt Linköping! Snöigt är väl att ta i men det spösnöar (ett helt eget påhitt 😉 ) i omgångar men det stannar inte kvar så mycket på marken. Men det är säsongens första snö – så “Winter is coming!“. Innan dagens vita tillägg har vi haft en vecka med vackra höstfärger och jag har dokumenterat vilt 😉

Hela veckan har jag jobbat hemma då jag varit gräsänka, då Adde varit på Övning. Men han kommer hem ikväll och i helgen blir det KrimQuiz med ÖMDK Steam i Västerås! Vi har bokat bord på en mysig restaurang och det blir en härlig myshelg, vår första tillsammans på nästan 2 månader. Det har varit väldigt mycket annat i september och oktober och fortsätter några helger till, innan det “lugnar ner sig lite”. Förra årets ÖMDK livepodd blev succé för mig och till och med Adde var nöjd, så jag hoppas att Adde även gillar denna lika mycket. Det kommer bli superbra! Men först ska jag få hem Adde och förhoppningsvis ha en liten mysig middag tillsammans ikväll!

Och innan myshelgen och till mängden höstbilder så gör vi så klart Fem en fredag hos ElisaMatilda. Det var verkligen inte igår… Men det har helt enkelt inte passat! Men dagens tema är Egenskaper och vi försöker oss på dessa frågor tycker jag minsann!

1. Vad är du för kort för att göra? Hmm… Det var en svår fråga, jag är ju 173 cm och har aldrig känt mig för kort för något. Visst jag har aldrig kunnat dunka, men jag körde ju Center (mittförsvar) när jag började min basketkarriär, men avslutade som Point Guard/Playmaker (då mina lagmedlemmar växte ikapp) – den som helt enkelt tar ner bollen från andra spelhalvan och sätter igång spelet. Jag har alltid känt mig nästan “lite kort” eftersom min pappa är 198 cm, men har väl aldrig känt mig kort annars.

2. Vad är du för envis för att göra? Ge idioter rätt. Om jag vet att jag har rätt och nån annan har fel och de försöker påverka andra eller mig att de FAKTISKT har rätt, så blir jag sjukt envis och ger mig inte. Har jag bevis som jag kan visa så kan jag bli riktigt jävlig! 😉

3. Vad är du för rädd för att göra? Ge upp. Jag är ibland så väldigt rädd för att jag ska ge upp och vad som kan ske då… Att jag inte skulle orka kämpa vidare, det är jag rädd för…

4. Vad är du för lat för att göra? Träna. Alldeles alldeles för lat, trots att jag vet att jag borde… JAG VET!

5. Vad är du för ung för att göra? Dö. Jag fick veta att en bekant som jag inte har pratat eller sett på ett par år, gick bort i veckan. Jag vet inte vad som hände eller något, men helt plötsligt var han bara borta. Han är ungefär samma ålder som mig och det är så sorgligt! Vila i frid M!

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. låter som en mysig helg det blir, inga planer här. Träning går lite i perioder.

  1. Karoleen säger:

   Tack du, jag hoppas det blir väldigt mysigt!

 2. säger:

  Snö i oktober är ingenting jag längtar efter precis, men det är ingen ordning på vädret längre, så vem vet….
  Jag känner att jag inte ens är för ung för att dö. Många av de jag började skolan med 1947 finns inte kvar i livet längre, så mina dagar kanske också är slut snart?
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Det tycker jag inte vi ska tänkta på, man vet aldrig vad som händer, men jag tror aldrig man känner sig tillräckligt gammal för att dö! Ha en fin helg!

 3. jag vill också komma igång med ordentlig träning. vissa tvärsäkra envisa människor ignorerar jag till slut. ibland är det många som dör omkring en och då blir en båmind om sin egen dödlighet

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, trist men sant!

 4. Mötte också mina första snöflingor för hösten i går … hade kunnat vänta med det. Men vilka vackra lövbilder du hittat!
  Envisheten känner jag igen. Men basket har aldrig varit aktuellt – jag var urusel på det vi då kallade korgboll!

  1. Karoleen säger:

   Mmm… vänta minst nån månad kan jag tycka. Iofs snö är bättre än regn, alla dagar… tycker jag! Trevlig helg!

 5. säger:

  Vilka underbara bilder du tagit! Jag är ingen höstmänniska, men jag älskar höstens färger, men sen då……. Jag behöver inte alltid ha rätt, men de som måste det kan vara otroligt jobbiga. Hoppas ni får en fin helg både hemma och i V-ås!

  1. Karoleen säger:

   Gillar heller inte hösten egentligen… ja förutom en kall, solig höstdag… det kan vara magiskt! Men det är oftast regn och rusk tycker jag. Ha en fin helg!

 6. säger:

  Oj så vackra höstfoton du har tagit! Poddar är inte min grej, inte krim heller så att jag skulle grotta ner mig i det. Men jag förstår att det kan vara “fängslande”, (hihi) Angående frågorna, Du är lång och ståtlig, säger jag som mäter 155 avundsjuk..
  Lathet är en last vi nästan alla är drabbade av, bara på olika vis. Jag vill inte heller ge idioter rätt, men, jag har blivit för gammal och trött för att alltid orka kämpa. Äsch, tänker jag ibland och vänder blad…
  Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Mmm… ålder gör att man tillslut tröttnar och inte orkar argumentera. Skönt men också frustrerande tycker jag. Trevlig helg!

 7. säger:

  Nog har man väl tränat hela livet och det har pågått från och till mer eller mindre. Förr ingick ju träningen i att försörja sig.
  Fina tankar du har och sprakande färger i dina foton. Ha det så himla fint!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 8. […] Kina, Susanne, Debutsky, Susie, Gerd, Jeanette, Sara, Nilla, Paula, Nina, Monika, Karoleen, Ingrid, […]

Kommentarer är stängda.