Food Recipe

Hello Fresh: Panerad Grillost med krämig potatissallad och färsk dill

Sista Hello Fresh-maträtten för denna gången var Panerad grillost! Hur gott lät inte det, det jag kanske hade missat var just att det var krämig potatissallad till och om jag är grymt kinkig med vissa saker så är jag värre gällande potatissallad. Men man måste ju testa…

Receptet fick en 3,5 av Adde och en 2,5 av mig! Så detta recept var inte vår favorit. Adde tyckte att potatissalladen var god, men inget speciellt. Panerade grillosten var magiskt gott och jag kommer göra om det hundra gånger i sommar… Men jag kommer göra min vanliga potatissallad som jag gillar mer.

Receptet är för 4 portioner:

  1. Koka 800 g småpotatis i en kastrull med saltat vatten. Om det är större potatisar, halvera dem så att det blir munsbitar.
  2. Skiva 250 g rädisor tunt och finhacka 2 scharlottenlökar. Skölj 100 g färsk spenat och grovhacka den. Finhacka 50 g dill.
  3. Skär 400 g grillost i skivor, ca 2 cm tjocka.
  4. Panera grillosten! Ta fram 3 skålar och vispa 2 ägg i den ena, blanda ihop 50 g panko, 8 g vitlöksflörter, och svartpeppar efter smak i nästa skål och i den sista skålen 4 msk vetemjöl. Panera grillosten först i vetemjöl, sen i ägg och sist i panko.
  5. Blanda ihop den kokta potatisen, 2 ½ dl crème fraiche, 100 g senap, 2 msk citronsaft, rädisor, lök, spenat och dill. Krydda med salt och peppar. Låt stå och dra när du steker av grillosten.
  6. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna (täck botten) och stek den panerade osten på medelvärme ca 3-4 minuter per sida. Hantera dem varsamt så att de inte går sönder. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av lite.
  7. Servera potatissalladen tillsammans med grillosten och garnera med dill.

Receptet är det inget fel på, det är lite smaklöst tycker vi men inget fel på det alls. Potatissalladen smakade ingenting, mest “vitt” dvs väldigt intetsägande. Panko grillosten var väldigt trevliga och goda, och vitlöksflörter var nytt för mig och något jag älskade direkt. Jag har googlat mig till att Vitlöksflörter är ungefär hälften vitlökspulver, och resterande kryddor är torkade örterna persilja, basilika, oregano, rosmarin samt timjan. Som blandas ihop med salt och citronzest. Visst lät det gott! Vi har ju testat 6 maträtter från Hello Fresh med denna och denna är sämst, men inte dålig, bara lite “meh”…

Du kanske också gillar…