Festivities

Cabe!!!

Bästaste Cabe fyllde jämt i mars och vi har försökt att få ihop ett gäng av gamla kollegor för att ta ut henne på ett födelsedagsfirande och äntligen var det dags! Det var ju lite av en överraskning vad som skulle göras under kvällen, hon hade fått datum och tid för träff och vi hoppades på att det skulle bli en rolig kväll för henne!

Älskar neonskylten á la Bianca del Rio <3

PP, Cabe och jag började med en drink på Bar Kusinen – som dels var ett nytt ställe för oss alla dels hade de Grappa-kväll i Alexander Mannerfors-anda. Ingen av oss hade smakat Grappa så det var mycket nytt. Vi fick en liten lektion från Alexander på hur Grappa skapas och vad det faktiskt är, en alkoholhaltig dryck som görs genom att pressa druvrester, Vinaccia. Den aktuella sorten vi skulle få testa var Nardini Grappa Bianca, en 50% vol med smaker av pepparkakor och jasmin.

Cabe och jag valde varsin Graippuiri (dvs en daiquiri med Grappa) med smak av lime. Väldigt trevlig och fruktig drink men det kändes som att det var en lite starkare drink. Vi borde ha tagit varsin förrätt/matbit till drycken för det var ganska starkt. PP tog en Negroni och det var VÄLDIGT starkt, sprit på sprit 😉

Efter en stund hade vi bokat bord på Cioccolata och då kom resten av “gänget”, Ankie! Tyvärr var det flera som var tvungna att hoppa av i sista minut så vi blev bara 4 men vi fick sitta uppe på terrassen vide ett runt bord för oss själva. En väldigt mysigt liten plats.

Medan vi väntade på maten beställde jag in en Strawberry basil med vodka, jordgubbslikör, basilika, och lime. Mycket fräsch liten drink – mys!

Till middag beställde jag in Cioccolatas oxfilétoast – som är en 150 g oxfilé som serveras på vitlöksgratinerat foccacia med sumakmajonnäs och pommes frites.

Och som vanligt är det god mat på Cioccolata – goda smaker och riktigt fint kött som steks helt rätt! Jag hade gärna haft något mer smakrikt att dippa till då jag inte tyckte att sumakmajonnäsen smakade något alls. Sumak är ju väldigt gott annars!

Efter maten satt vi kvar och pratade en lång stund – jag tog en Gordon’s Pink Gin med smaker av hibiskus och färska bär. Lite meh smak på den… den var rosa men i stort sett ingen smak alls… Trist!

Det blev en väldigt rolig kväll och kul att se Ankie igen efter många år, och jag hoppas verkligen inte att det kommer dröja 8 år till nästa gång vi ses 😉 Grattis Cabe! <3

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Cabe säger:

    Tack för en trevlig kväll! 😀

    1. Karoleen säger:

      <3

Kommentarer är stängda.