Buzzador, Food, Recipe

Spättarullader med crème fraiche och dillstekt blomkål

Maträtt nummer tre av Linas matkasse blev Spättarullader med crème fraiche och dillstekt blomkål. Detta recept var märkt med Medel så den borde ha tagit lite mer tid och varit lite svårare men jag tyckte den var superenkel och riktigt smart maträtt. Och jag har nog hittat en ny favorit sidorätt i och med den dillstekta blomkålen. OH MY! IMG_0115.JPG
Ingredienserna som kom med i kassen var blomkål, citron, crème fraiche, dill, potatis och spättafiléer. Det man behövde hemifrån var grönsaksbuljong, mjölk, olivolja, salt smör och vetemjöl.
IMG_0114.JPG
Idag har Adde och Max varit ute på jakt hela dagen, så det ska bli trevligt med lite varm hemlagad mat efter en kylig dag ute i skogen. Och Adde stötte på Hansson på vägen hem och han ville hänga på och äta lite mat, the more the merrier!

En riktigt enkel maträtt, som behövdes i stort sett noll stående vid spisen förutom när man skulle steka blomkålen och det var ju skönt. Mycket lätt att laga och smaken blev riktigt bra, en riktigt höjdarrätt som är perfekt för ytterligare en god fiskrätt.

Spättarullader med crème fraiche och dillstekt blomkål (4 portioner)

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka 900 g potatis i lättsaltat vatten.
  3. Dela 500 g blomkål i små buketter, finriv skal av 1 citron och finhacka 1 kruka dill. Lägg i små skålar.
  4. Lätt ut ca 600 g rödspättafiléer på skärbrädan. Krydda med ½ tsk salt och rulla ihop filéerna. Lägg i en smord ugnsform.
  5. Smält 2 msk smör i en liten kastrull. Strö över 1 msk vetemjöl och vispa ned 1 dl vatten, lite i taget, 1 dl crème fraiche och 2 dl mjölk. Tillsätt 1 tärning grönsaksbuljong och saft av en citron. Låt sjuda 3-4 min.
  6. Häll såsen över rulladerna. Tillaga mitt i ugnen 8-10, eller tills fisken är klar.
  7. Dillstekt blomkål: stek blomkålen med lite olivolja och ½ tsk salt, i e het stekpanna, 5-6 minuter. Tillsätt det finrivna citronskalet och dillen.
  8. Servera spättarullader med nykokt potatis och dillstekt blomkål.

IMG_0116.JPG
Mina ändringar:
Inga ändringar alls.

BETYG: 5 AV 5. YTTERLIGARE EN FULLTRÄFF OCH DILLSTEKT BLOMKÅL ÄR EN FAVORIT SOM VI KOMMER ATT GÖRA OFTA. OCH JAG ÄLSKAR FISK OCH CITRON SÅ DET VAR RIKTIGT GOTT. HANSSON TYCKTE BLOMKÅLEN VAR SOM GODIS OCH JAG ÄR BERED ATT HÅLLA MED.

IMG_0118.JPG

FYI Jag är Buzzador och får testa Linas matkasse gratis! Vill du bli Buzzador, klicka här!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] ett så roligt sms från Hansson här om kvällen ang Spättarullarna som jag lagade från Linas matkasse som jag bara var tvungen att dela med […]

Kommentarer är stängda.