Blog

Fem en fredag v17: Favoriter

God morgon! På söndag är det första maj, hur gick det till? Både februari och april bara flög förbi och jag hänger inte riktigt med. Längtar efter sommaren och ljuset men jag känner knappt att jag hinner njuta av det, för att det springer förbi så snabbt! Och på det så är jag ganska trött, fick kommentaren förra veckan från BP att det var Vårtrötthet, ja, det måste det vara!

Vackert med alla vitsippor utanför denna häck! Om ett par år kommer det säkert vara helt täckt här!

Förr om åren var jag trött och pollenallergiker men nu när jag är inne på sista året med Allergisprutorna för Björk och Timotej så känner jag knappt av mina allergier längre. Det känns så sjukt skönt att slippa andningsbesvären, klådan, nysningarna, rinnande och kliande ögon osv. Idag känner jag mig fri från Pollenbesvär och jag hoppas innerligt att även sprutorna mot geting kommer ge samma resultat – men där får vi vänta i ca 5 år till innan det är klart!

Finaste Max

Eftersom det är fredag har ElisaMatilda fråga fem frågor med temat Favoriter, vi tar väl och svarar på dem tycker jag!

1. Vilken radiokanal väljer du mest att lyssna på? Ingen! Lyssnar knappt på radio, jag tycker mest att det är en massa ”prat” som stör i musiken. Förr lyssnade jag alltid på Bandit, men nu väljer jag bara vad jag själv vill lyssna på på Spotify eller lyssnar på Poddar om jag inte vill lyssna på musik. Jag stör mig väldigt på de kommersiella radiokanalerna för det är oftast mycket kacklande om helt ointressanta ämnen. Men jag har aldrig riktigt gillat radio, jag är en skiv-tjej!

2. Vilken är din just nu favoritplats? Utesoffan om solen skiner. Annars gillar jag trappan i kvällssolen det är också väldigt mysigt!

Sneakade in en annan bok för att se om jag gillade denna författaren.

3. Vad tittar du helst på, på tv? Ett krimdrama, eller en True Crime dokumentär. Sen gillar jag vissa tävlingsprogram så som Robinson, Elitstyrkans hemligheter, Best i Test, Kockarnas kamp. Men jag vill helst titta på serier om något mord! 😉😂 Men alltid på Streaming, så jag får välja när jag tittar!

4. Vilken doft gör dig alltid glad? Nybakta bullar! Nomnomnom!

Har inte haft så mycket tid att läsa på sistonde så jag läser fortfarande The Witcher!

5. Vilken bok kan du läsa om och om igen? Ingen, tror aldrig jag läst om en bok. Eller jag läser nästan bara Krim och då är det svårt att läsa om böckerna eftersom jag kommer ihåg vem mördaren är.

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Nu händer mycket i naturen, fint med längre dagar. Bra böcker tål läsas om, man upptäcker något nytt hela tiden. Jo, affärerna vet att bulldoft lockar 🙂 Kökstrappan är trevlig, nu kan man sitta där igen, ha en fin Valborg!

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen och det är ju fantastiskt! Jag har nog aldrig känt att jag hittar en sån bok, men jag läser kanske heller inte sådana böcker som man kan läsa om 😉

 2. Jag har inte hängt med känner jag, känns helt galet att det redan är första maj snart. Jag är inte där måste jag säga. Så häftigt det där hur man kan vaccinera bort allergier. Skönt att det gjort skillnad för dig. Ja, nybakta bullar, varför tänkte jag inte på det. Håller helt klart med även om doften av sommarregn kom först på min lista. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Visst är det trist att inte hänga med, det blir nästan lite som en käftsmäll ibland 😉 Sommarregn är en väldigt angenäm doft!

 3. säger:

  Doften av kanelbullar, ja! Doften av nybakat överhuvudtaget! Doften av sommarregn och även nyklippt gräs! Numera tål jag sånt, har varit allergiker.
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Härligt! Visst är det underbart att slippa vara allergiker! Jag är glad varje dag =)

 4. säger:

  Härligt att bli av med allergier. Själv sitter jag här och snorar just nu. Har varit lugnt några dagar, men plötsligt så har det brutit ut för fullt idag! Har nog dammigt hemma! Visst finns det många härliga dofter, men en del av dom undviker jag. Ha en bra helg!

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen, det är något som jag hoppas alla som lider som jag gjorde får göra. Jag hade tur och träffade en läkare som var väldigt bra, men jag vet att det är superdyrt och det erbjuds inte så ofta till patienter. Ha en fin vecka!

 5. Violen säger:

  Varför lyssna på radio om man bara blir trött och less på innehållet. Jag läser hellre än att lyssna på radio och se på TV. Nybakade bullar doftar jättegott och du har lagt upp en fin bild på kanelbullar. Mums!
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, det är helt onödigt! Tack tack! Ha en fin vecka =)

 6. visst är det härligt att sitta ute när solen skiner. en deckare eller ett kriminaldrama är avkopplande att se på som avkoppling. P1 lyssnar jag på hela dagarna

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, jag kopplar verkligen av när någon mördas, lite sjukt kanske men det är väl kombinationen av spänning och att de “tar” mördaren. Ha en fin vecka!

 7. Så underbart för dig att allergisprutorna fungerar!
  Jag lyssnar sällan på radio numera, och blir tokig på reklamen. Men spotify går hela tiden…

  1. Karoleen säger:

   Ja, verkligen! Jag med, jag hatar reklam på TV och radio! Ha en fin vecka!

 8. […] Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Robert, Debutsky, Tant Augusta, Ingrid, Kenneth, […]

Kommentarer är stängda.