Semester 2023

Semester 2023 dag 20

Vi körde på ytterligare en spontanare… Mamma kom hem från Egypten igår och då ville vi ju så klart åka och hälsa på föräldrarna. Mamma har varit borta i nästan en månad och det var ett par veckor sedan pappa var nere och hälsade på oss. Sagt och gjort, vi vaknade tidigt och gjorde oss i ordning och rullade mot Estockholmo… När vi närmade oss avfarten till Brains skickade jag ett meddelande om att vi tänkte komma och hälsa på dem och fick svaret att vi var välkomna 😉 Då ringde vi på dörren 🤣 Lite förvånade blev de allt, och som tur var hade mamma inte hunnit förbereda en massa, utan låg och vilade.

Vi fikade tillsammans och sen rullade Adde vidare mot ”riktiga” Stockholm för att besöka ett par ställen och lite shopping. Mamma, pappa, Max och jag tog det lugnt hemma, jag skulle laga mat för kvällen så vi spånade lite och så fick mamma vila som hon behövde.

På eftermiddagen tog jag ett blött varv med Maxen! Usch, vädret i här var inte bättre! Men men med min petroleumblå regnrock är livet helt ok 😉

Sen när det började bli dags för middag, började förbereda genom att hacka och fixa alla förberedelserna. Adde var på väg hemåt, via affären och Wilderbeast och Mira kom också ut för att överaska mamma och pappa. Jag på började laga Biff Stroganoff eftersom den bara blir godare när det får sjuda länge. Och när alla kommit hem stod vi 5 personer i köket och hjälptes åt för att göra klart alla rätterna.

Till förrätt serverades Heta räkor! Så goda med smak av vitlök, chili och gräslök. Nomnomnom!

Till huvudrätt blev det Biff Stroganoff! Den blev väldigt god trots att det var slit på Dijonsenap hos mamma och pappa.

Körde på detta recept-ish… labbade lite med det jag hade att tillgå. Serverades med ris och sallad. Till och med kinkiga Wilderbeast gillade det, trots champinjoner och röd paprika. 😉 Till hade pappa öppnat en Malbec som passade riktigt bra till den kryddiga grytan! Mums!

Till efterrätt blev det Egyptisk mango som mamma burit med sig hem. Den behöver ingenting till egentligen, den är så makalöst god! Men den serverades med vaniljglass för den som ville ha. Snällaste mamma!

En klockren middag med de finaste! Kul att Wilder och Mira kom ut så att vi alla kunde träffas och hänga! Och Maxen han låg och mös i fåtöljen hela kvällen… alltid med lilla hjärtat! ❤️

Och efter middagen sov vi kvar hos föräldrarna medan Wilder och Mira åkte hemåt mot Sumpan. Kvällen hade blivit fin men lite kvällssol men kylan hade krupit närmare och närmare. Hösten är på intåg… 😩

Du kanske också gillar…