Food

Hello Fresh: Mexikansk-inspirerad räkbowl

Vi har testat Hello Fresh denna vecka och valde tre rätter som jag tyckte lät goda. Det gillar jag med Hello Fresh att man själv får välja bland ett 20-tal recept och kan köpa till ”dyrare” rätter om man t.ex. har gäster eller firar. Det är väldigt smart! Vi valde också att ta 4 portioner för varje rätt för att ha lunchlådor.

Första rätten vi testade var Mexikansk-inspirerad räkbowl med avokado och chili- och jordnötsstopping. Visst låter det smskigt, en riktig Karro-rätt 😉

Receptet fick en 4 av Adde och en 4,5 av mig! Smakerna var spännande och jag var faktiskt väldigt imponerad av kryddningen. Vanligtvis brukar påsarna vara väldigt svagt kryddade och brukar behöva ”hjälp” för att vi ska tycka att de är goda, men denna var mycket trevlig!

Receptet tar ca 30-35 minuter och är för 4 portioner samt superenkelt att laga.

  1. Koka upp 6 dl vatten och rör i 1 tsk salt och 300 g ris. Sjud under lock i ca 10 minuter. Ta sedan kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 minuter till.
  2. Gör pico de gallo: Finhacka 2 tomater, 1 rödlök och 50 g färsk koriander. Pressa över 1 lime och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ihop 4 g cajunkrydda med yoghurt och salt i en liten skål.
  4. Gör chili- och jordnötstopping: Grovhacka 40 g jordnötter. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och fräs jordnötterna i ca 2-3 minuter, tills lättrostade. Ta av stekpannan från värmen och rör i 1 g chiliflakes, 1 tsk socker, sal och peppar.
  5. Halvera 2 avokado och skiva tunt
  6. Hetta upp 1 msk olivolja i samma stekpanna som jordnötstoppingen. Stek 300 g större räkor, 10 g tex-mexkrydda och salt i ca 1-2 min på varje sida. Tillsätt 2 msk smör, 2 msk vatten och en skvätt limejuice. Rör ihop och ta av värmen.
  7. Servera riset i en skål och toppa med pico de gallo, avokado, räkor och cajunyoghurt. Garnera sedan med jordnötstoppingen.

Denna tycker jag att ni ska testa, mycket trevlig smak och kul med en tacos-liknande rätt som ändå inte är tacos. Om ni inte vill ha det starkt skulle jag rekommendera att testa er fram med chili-och jordnötstoppingen. Den är inte speciellt stark men är man en ”lättviktare” så antingen ta mindre chili eller bara fräsa jordnötterna utan chili kanske med paprika istället. Vi kommer göra denna igen!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] Vår andra rätt från Hello Fresh var Krispig BBQ-kyckling med syrlig kålsallad och mild aioli. Tyckte denna också lät väldigt god, krispig kyckling är ju guld! Första rätten var en Mexikansk räkbowl, se mer här. […]

Kommentarer är stängda.