Food

Hello Fresh: Krispig BBQ-kyckling

Vår andra rätt från Hello Fresh var Krispig BBQ-kyckling med syrlig kålsallad och mild aioli. Tyckte denna också lät väldigt god, krispig kyckling är ju guld! Första rätten var en Mexikansk räkbowl, se mer här.

Receptet fick en 3,5 av Adde och en 4 av mig! Smaken på kycklingen var väldigt god, och aiolin var trevlig, men inget av kycklingen var BBQ. Det kändes som att antigen hade de döpt receptet felaktigt eller så glömt bort en del. Varför hade de inte en god rökig BBQ sås till? Det hade gjort rätten mycket trevligare. Sen tog vi bort två av ingredienserna i kålsalladen som vi inte kan äta, men jag tror inte de tillför så mycket egentligen.

Receptet tar enligt kortet ca 30-35 minuter och är för 4 portioner, men vi upplevde att det tog längre tid. Att strimla/stava potatisen samt värma på ugnen tog minst 10-15 minuter, sen tog tillagningen av potatisen ca 30 minuter, och vi stavade potatisen tunnare än i receptet.

 • Laga pommes: Värm ugnen till 220 C eller 200 C i varmluft. Skär/stava 1 kg potatis, i ca 1 cm, och lägg dem på två plåtar md bakplåtspapper. Krydda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 minuter.
 • Förbered kålsallad: Skär 2 äpplen i tunna skivor och blanda den med 50 g salladsmix, salt, 150 g yoghurt, 40 g tranbär och toppa med en skvätt olivolja. (Vi skippade tranbär och äpplena, fungerade bara bra).
 • Blanda dressing: Blanda 80 g aioli med 150 g yoghurt. Krydda med salt och peppar
 • Panera kycklingen: Ha upp ca 75 g panko i en skål, tillsammans med salt och peppar. I en annan skål, vispa 2 ägg. Krydda 560 g kycklingen (BBQ-färdigkryddad) med salt och vänd ner kycklingen i ägg och därefter panko. Lägg på en tallrik för att “torka”.
 • Stek kyckling: Hetta upp generöst med olja (täck botten av stekpannan), stek kycklingen 3-4 minuter per sida. När kycklingen är genomstekt, lägg över kycklingen på hushållspapper.

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

 1. […] vår Hello Fresh-kasse var Miso-glaserad kolja med picklade grönsaker och kålsallad. Första och andra rätterna kan ni läsa om här. Denna rätten lät lika gott som de andra två, jag tycker ändå […]

 2. Det här ser riktigt gott ut. Kul när man för prova lite matlagning så där också.

  1. Karoleen säger:

   Tack, ja det var väldigt gott!

Kommentarer är stängda.