Festivities

Påskafton 2022

Vi skulle få påskbesök av mina föräldrar och en vingklippt Wilderbeast med kryckan i högsta hugg!

Vi brukar oftast vara hos mamma och pappa men nu under Ramadan tänkte jag att det kunde vara skönt för mamma att slippa laga mat och bara bli serverad. I länder där Ramadan är ”vardag” så går man ofta ut och äter Iftar på restaurang eller bjuds in till vänner och familj för att bryta fastan tillsammans. Nu har ju mamma ingen av sin Egyptiska släkt i Sverige och då får man försöka göra det man kan! Men men, idag körde vi på en Ramadan/Påsk-kombo, varför inte liksom!

Solen sken utomhus och det var riktigt härligt väder. Vi städade undan på morgonen och sen drack vi kaffe medan J.Edgar dammsög. Kan vara bland det bästa som finns, fika medan någon annan städar 😉 Sen vid 10 snåret rullade BMW in på uppfarten och Max hälsade alla välkomna med alla Ooooande och Ylande han kunde frambringa!

Mamma och pappa hade med sig ett par vackra krukväxter till oss samt Koshari (favoritmaten). Så lyxigt!

Under dagen så spelade vi spel, åt grillkorv till lunch (inte mamma då) och fixade lite i trädgården. Mamma klippte ner vår Rododendron för att den ska få växa sig större och kanske ta sig lite bättre. Den ser lite trött ut och jag tror att den kan vara riktigt gammal, men skulle nog behöva en hel del ny jord osv. Tror även jag ska sätta en kant runt om så att vi kan se till att hålla undan gräset osv. Och försöka ge den en möjlighet att bli vackrare, trots att den står HELT FEL I TRÄDGÅRDEN!

När det var dags för middag för mamma, vid 17:20 enligt Saudi-tid, så hade vi förberett förrätten som var en Påsktallrik med saker jag tycker är gott! Jag gillar ju inte sill så jag undviker det när jag bjuder 😉 Så det blev istället godsaker som är lite “plockigare”. En Västerbottenostpaj som tyvärr inte blev så västerbottensostig, kändes som att osten inte smakade så mycket, trist! Men den blev ganska fin ändå 😉

Ägghalvor är ju alltid ett måste – för mig ska dessa vara med majonnäs och räkor!

Tunnbrödsrullar med pepparrot och lax.

Sen serverade vi också färskpotatis (från Egypten <3) som vi serverade med Smetana, rödlök och räkor. Man skulle kunna servera med löjrom också, som favoritchips-tillbehöret! Supergott och enkelt!

Till huvudrätt hade vi tillagat Lammstek (utan ben) i Sous Vide:n i 20 timmar. Vi hade valt att köra den till 65 C för mammas skull, men hade lätt kunna köra den bara till 58 för att få den mer rosa! Strax innan vi började med förrätten så tog vi fram steken och täckte den med en enkel Gremolata med bland annat rosmarin och vitlök. Och låt den vila under folie tills det var dags att skiva köttet. Adde får alltid skiva hos oss, och även hos Mamma och pappa 😉 Eller skiva bröd är också hans bord 😉

Till köttet serverade vi en potatisgratäng, smörslungad sparris och en gräddsås där basen var gjord på skyn från köttet. Det blev en väldigt god huvudrätt! Många härliga smaker!

Och sen ska man ju alltid ha efterrätt, det är ju nästan lag på det, så då fick det bli en Cheesecake med lite påskdekoration. Det är mammas recept på en fryst cheesecake, som både är enkelt och som jag tycker alltid blir bra!

Och när mörkret började falla så vinkade vi av gästerna som brummade norrut, mätta och belåtna! Trevligt att få fira påsken hemma hos oss i år och det kanske får bli en tradition framåt? Vi får väl se! <3

Du kanske också gillar…